Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Aug 2014 | 1834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu apa
  • 1 cana si un sfert faina de malai grisat
  • cca 150 gr. branza telemea
  • 6 felii sunca crud uscata
  • 6 felii salam
  • cca 50 gr. branza de vaci afumata de la Pilos
  • cca 50 gr. cascaval ras
  • 1/2 ardei rosu taiat fasii
  • frunze proaspete de patrunjel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor:

Facem o mamaliguta nu foarte groasa din apa, sare si faina de malai.


Nu trebuie fiarta decat pana se ingroasa usor,pentru ca vom continua gatitul ei in cuptor.


Dupa ce stingem focul la mamaliga, adaugam in ea branza telemea zdrobita, amestecam sa se repartizeze branza in toata mamaliga.


Impartim mamaliga in 12 forme de briose.


Taiem feliile de salam si cele de sunca in jumatate, apoi le infasuram (s-au vrut a fi trandafirasi dar nu prea mi-au reusit ;) ) si le implantam in mijlocul formelor, ajutandu-ne de coada unei lingurite pentru aceasta operatie.


In mijlocul trandafirasilor aszam cate o fasie de ardei rosu.


In jurul trandafirasului presaram branza de vaci afumata.


Dam tava in cuptorulpreincalzit la temperatura de 175 grade pentru 20- 30 minute.


Scoatem tava din cuptor, presaram peste branza afumata niste cascaval ras, mai introducem tava 2-3 minute in cuptorul oprit, cat sa se topeasca cascavalul.


Decoram cu frunze de patrunjel proaspat si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza, salam si sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lavinia 1

26.08.2014, 17:13

bunaciune

Rocsi 1

26.08.2014, 19:44

Este super si arata bine!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Aperitive cu legume si branzeturi Delaco