Mamaliga cu magiun de prune

de MotanLaOale in Dulciuri, 2 Dec 2014 | 5546 vizualizari

 

Tot din copilarie vine si reteta asta. Eu neavand magiun am pus gem de prune. A iesit foatre bun, un pic mai zemos decat imi aduceam eu aminte.

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • UMPLUTURA
  • magiun de prune (gem de prune)
  • unt pentru uns forma
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu magiun de prune:

Se face o mamaliga normala dupa reteta postata de mine.

Se unge cu unt o forma termarezistenta (eu an facut doua mai mici).

Se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat generos de magiun de prune (gem de prune am pus eu).

Se pune inca un strat de mamaliga.

Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana prinde culoare.

Se lasa sa se racoreasca, se scoate din forma si se portioneaza.

Se serveste calda (calduta) sau rece.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie cu lime si sos de anason