Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor

de babi5 in Reteta de vedeta, 1 Oct 2014 | 2365 vizualizari

 

Buna tare ,si cred ca nici nu ingrasa hi hi.

 

INGREDIENTE

  • 3 l apa
  • 600 gr malai extra
  • 350 gr telemea Delaco
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • sare
  • 350 gr kaizer
  • smintina ( optional )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor:

Se pune apa la fiert cu o lingurita sare ,cind clocoteste se presara putin  malai apoi se pune toata cantitatea de malai odata si se lasa sa fiarba la foc incet 30 min fara sa amestecam.

Apoi cu o lingura de lemn amestecam bine se mai lasa sa dea citeva clocote amestecind cu lingura umeda dinspre peretii vasului catre interior

Apoi o luam la o parte, ungem un vas de yena  si punem un strat de mamaliga, unul de trelemea razuita Delaco, iarasi un strat de mamaliga apoi kaizerul taiat bucatele si prajit din timp, iarasi un strat de mamaliga telemea Delaco si iarasi mamaliga, apoi cu o paleta facem cite o gaura si spargem ouale.

Punem putin ulei deasupra si dam la cuptorul incins la 190 grade pentru 20 min.

Se scoate dupa 20 minute si se serveste calda.O recomand cu tot dragul fiindca este un deliciu.

 

TIPS-URI

1

Iubitorii de smintina pot adauga si smintina cind servesc

RETETA IN IMAGINI

Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-0
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-1
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-2
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-3
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-4
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-5
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-6
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-7
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-8
Mamaliga cu telemea Delaco ,kaizer si oua la cuptor-9

COMENTARII (19)

babi5

babi5 1

01.10.2014, 17:43

Simona72 ,Gherga Daniela,Irina, anca_rm,Mihaela63,
Bunica, deyutzky,kukibella multumesc

Rocsi

Rocsi 1

01.10.2014, 20:52

Super, super!

babi5

babi5 1

07.10.2014, 06:50

Rocsi multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!