Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

de AlexTeacher in Reteta de vedeta, 28 Iul 2015 | 1326 vizualizari

 

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce parca-i stii de-o viata. Singurul care te intelege si nu te judeca, care-i acolo sa te hraneasca atunci cand durerea de cap iti naruie socotelile coordonarii creierului cu picioarele. Cald si bun, pufos si consistent, al carui rege Oregano vine sa te-alinte cu o mangaiere si sa-ti sopteasca dulce c-ai trecut de multa vreme de varsta cand puteai petrece in nestire, pe cand ficatul si juliturile din genunchi se refaceau sub ochii tai. Acum petreci doar vinerea, pentru ca stii ca vei zace doua zile dupa. Dar Gyros-ul e-acolo...tot timpul, in Centrul Vechi unde l-ai lasat, hranind cu multa mandrie si loialitate "ostenii" cazuti la datorie. Si pentru asta iti multumim, maestre ! Iar astazi, ti-am luat numele in desert, incrucisandu-te cu o saorma. Nu pentru ca as iubi-o mai mult, consider ca ce-avem noi e cu totul si cu totul special...am vrut sa fac un mic apel "cunoscatorilor" :) 

 

INGREDIENTE

  • Pentru lipie:
    • Drojdie uscata – 1 plic
    • Apa calduta – 250 ml
    • Faina – 400 g
    • Ulei de masline – 50 ml
    • Sare – 1 lingurita
    Pentru umplutura:
    • Pulpa afumata de curcan – 2 buc
    • Morcovi – 3 buc
    • Telina – ½ buc
    • Pastarnac – 2 buc
    • Foi de dafin – 4 buc
    • Ceapa – 2 buc
    • Ceapa rosie – 2 buc
    • Salata / mix de salata – 1 buc / ½ punga
    • Varza rosie rasa – cca 100 g
    • Tsatsiki / crema de branza picanta – 4 linguri
    • Rosii – 2 buc
    • Castravete murat – 2 buc
    • Cartofi prajiti – 150 g
    • Miere – 1 lingurita
    • Oregano uscat – 1 lingurita
    • Boia dulce – 2 lingurite
    • Fulgi de chilly – dupa gust
    • Sare si piper – dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :)):


  • Dizolvati drojdia uscata in 250 ml apa calduta;


  • Incorporati-o cu 140 g de faina pentru inceput;




  • Amestecati-le bi ne si lasati-le cca 30 min;




  • Adaugam apoi uleiul de masline, sarea si restul de 260 g faina, amestecam si framantam timp de 6 min;




  • Acoperim cu o carpa sau folie de plastic si lasam la loc calduros la crescut, pentru 2 ore;




  • Dupa ce-a crescut o pudram bine cu faina, o intindem si o portionam in bile – punem folie de plastic pe fiecare in parte si lasam inca 10 min;




  • Modelam si pregatim pitele in tigaie la foc potrivit, cateva minute pe fiecare parte;




  • Punem apoi un prosop umed peste ele pentru a ramane moi;




  • Pulpele de curcan le puneti la fiert intr-o oala incapatoare, cu apa, morcovi, ceapa galbena, telina si pastarnac, spalate si curatate in prealabil (intregi) si nu in ultimul rand foile de dafin;




  • In momentul in care carnea este gata sa cada de pe os, o mutam intr-o tava de cuptor;




  • Ungem pulpele de curcan cu miere;




  • Amestecam fulgii de chilli, boia dulce, sare, piper si oregano si asezonam bine pulpele de curcan;




  • Incingem cuptorul la 200 grade si introducem curcanul (cel mai bine ar fi sa activati functia grill) pentru 5-10 min pana se gratineaza;




  • Taiati ceapa rosie rondele si castravetii batoane;




  • Prajiti cartofii si puneti cateva servetele deasupra pentru a absorbi uleiul in exces;




  • Taiati pitele pe jumatate, pe lungime;




  • Ungeti-le cu tsatsiki sau crema de branza pikanta;




  • Taiati curcanul cubulete si adaugati-l inauntru;




  • Peste acesta puneti cartofi prajiti, salata, varza, rosiile taiate in prealabil rondele, si castravete murat;


    Pofta buna !





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:33

)))

MOKUSKA 1

28.07.2015, 17:33

ce pofta mi-e, (

gaby_duceag 1

08.08.2015, 19:19

laura )))


super preparatul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gyros de pui