Mamaliga umpluta

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 25 Aug 2015 | 1832 vizualizari

 

Ma gandeam la vremurile de demult ... la strabunici...si mi-am adus aminte cand mergeam la ei la tara si ne faceau bulz pe soba ...Asa ca m-am pus sa imi fac si eu ...Nu am putut numi reteta mea bulz ... pentru ca ceea ce am pregatit eu e departe de bulz...poate doar forma este punctul in comun. Dar de unde aici branza de burduf ??? Oricum,m-am adaptat si eu si a fost totul absolut delicios !

 

INGREDIENTE

  • malai ( cca 300-400 g)
  • apa
  • sare
  • 50 g unt
  • 25 g parmezan
  • 160 g pancetta
  • 200 g branza tip robiola
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga umpluta:

Punem apa cu sare la fiert si presaram putin malai. Cand incepe apa sa fiarba, punem putin cate putin malaiul si amestecam in continuu cu un tel, evitand sa se faca cocoloase.


Cand mamaliga este aproape gata adaugam untul la temperatura camerei si parmezanul. Amestecam bine . Inchidem focul si turnam mamaliga intr-o tava tapetata cu hartie de copt .


Separat punem putin ulei intr-o tigaie si cand acesta s-a incins, punem pancetta si lasam sa se caleasca .


Punem branza intr-un bol si adaugam si pancetta. Amestecam bine . Nu adaugam sare deoarece si branza si pancetta sunt destul de sarate .


Luam din mamaliga ( care intre timp s-a racit putin ) si formam o bila mai mare . In centru punem din amestecul de branza cu pancetta si inchidem bine.


Procedam astfel pana terminam toata umplutura.


Ungem un vas pentru cuptor cu unt ( sau ulei ) si asezam bilele de mamaliga si inainte de a le pune in cuptor le ungem cu putin unt .


Dam vasul la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute.


Se servesc calde ! Noi le-am servit alaturi de cartofi prajiti.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Andreea Caroline 1

27.08.2015, 10:33

Satisfyyourcravings 1

28.08.2015, 13:14

Decadent!

Andreea Caroline 1

28.08.2015, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!