MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos

de ionix in Porc, 19 Dec 2009 | 2232 vizualizari

 

mii de multumiri bucatarasului Dragos pentru aceasta mamaliguta excelenta... foarte foarte bun acest fel de mancare... cum e o vorba in popor: "am mancat pan-am crapat" :) pantalonii de pe mine-au crapat eu sunt vie :))
eu am dublat gramajul ingredientelor pentru c-aveam o presimtire c-o sa fie tare buna...

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de porc
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 pahare cu  vin alb (eu am folosit demidulce)
  • 7 catei de usturoi
  • sare, piper si putin busuioc
  • patrunjel verde
  • malai pentru o mamaliguta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos:

 

Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente. 

(Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider). 

Ciupercile proaspete se dau intr-un clocot si se racesc. Cand sunt reci se spala in cateva ape pentru a iesi un pic negreala din ele.

Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron, de preferat sa fie  de inox , uns cu ulei in care s-a pus invers un castron de portelan uns cu ulei pe dinafara.

Carnea se caleste pana ia o culoare albicioasa intr-o tigaie cu uleiul incins. Se adauga ciupercile  si se pune un capac peste pentru a se inabusi bine.

Cand carnea este aproape gata se adauga vinul si usturoiul taiat feliute.

Dupa ce carnea este facuta si oprim focul, se pune capacul pentru a se desavarsi aromele, asa spunea Dragos poetic. :D

Se rastoarna mamaliguta pe un platou iar  la mijloc se pune carnital cu ciupercile.

Dupa gust se pot adauga cateva rosii mici, patrunjel verde! (asa a zis Dragos :p)

 

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

fluturas 1

21.12.2009, 00:23

aoleu..raspund maine ca e tare complicat formularul vostru...
io-s poficioasa dar barbatu' meu e si mai si...
sa vedem ce functie imi revine!

ionix 1

21.12.2009, 21:31

valeu... era sa ne prinda Miha... eu zic sa facem un restaurant de cartier, snobii mananca prea putin ... Gaby? pai, asistent bucataras sef Dragos, formularul tau este mult prea haios pai cred ca 90% din bucatarasi o sa fie afiliati retaurantului nostru... pun pariu c-ar fi o "bomba"

Cris2711 1

26.11.2011, 21:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!