MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos

de ionix in Porc, 19 Dec 2009 | 2582 vizualizari

 

mii de multumiri bucatarasului Dragos pentru aceasta mamaliguta excelenta... foarte foarte bun acest fel de mancare... cum e o vorba in popor: "am mancat pan-am crapat" :) pantalonii de pe mine-au crapat eu sunt vie :))
eu am dublat gramajul ingredientelor pentru c-aveam o presimtire c-o sa fie tare buna...

 

INGREDIENTE

  • 500 g muschi de porc
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 pahare cu  vin alb (eu am folosit demidulce)
  • 7 catei de usturoi
  • sare, piper si putin busuioc
  • patrunjel verde
  • malai pentru o mamaliguta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos:


Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente.


(Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider).


Ciupercile proaspete se dau intr-un clocot si se racesc. Cand sunt reci se spala in cateva ape pentru a iesi un pic negreala din ele.


Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron, de preferat sa fie de inox , uns cu ulei in care s-a pus invers un castron de portelan uns cu ulei pe dinafara.


Carnea se caleste pana ia o culoare albicioasa intr-o tigaie cu uleiul incins. Se adauga ciupercile si se pune un capac peste pentru a se inabusi bine.


Cand carnea este aproape gata se adauga vinul si usturoiul taiat feliute.


Dupa ce carnea este facuta si oprim focul, se pune capacul pentru a se desavarsi aromele, asa spunea Dragos poetic. :D


Se rastoarna mamaliguta pe un platou iar la mijloc se pune carnital cu ciupercile.


Dupa gust se pot adauga cateva rosii mici, patrunjel verde! (asa a zis Dragos :p)



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "MAMALIGUTA COLOSSEUM à la Dragos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

fluturas 1

21.12.2009, 00:23

aoleu..raspund maine ca e tare complicat formularul vostru...
io-s poficioasa dar barbatu' meu e si mai si...
sa vedem ce functie imi revine!

ionix 1

21.12.2009, 21:31

valeu... era sa ne prinda Miha... eu zic sa facem un restaurant de cartier, snobii mananca prea putin ... Gaby? pai, asistent bucataras sef Dragos, formularul tau este mult prea haios pai cred ca 90% din bucatarasi o sa fie afiliati retaurantului nostru... pun pariu c-ar fi o "bomba"

Cris2711 1

26.11.2011, 21:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
File de porc in crusta