Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
mii de multumiri bucatarasului Dragos pentru aceasta mamaliguta excelenta... foarte foarte bun acest fel de mancare... cum e o vorba in popor: "am mancat pan-am crapat" :) pantalonii de pe mine-au crapat eu sunt vie :))
eu am dublat gramajul ingredientelor pentru c-aveam o presimtire c-o sa fie tare buna...
Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente.
(Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider).
Ciupercile proaspete se dau intr-un clocot si se racesc. Cand sunt reci se spala in cateva ape pentru a iesi un pic negreala din ele.
Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron, de preferat sa fie de inox , uns cu ulei in care s-a pus invers un castron de portelan uns cu ulei pe dinafara.
Carnea se caleste pana ia o culoare albicioasa intr-o tigaie cu uleiul incins. Se adauga ciupercile si se pune un capac peste pentru a se inabusi bine.
Cand carnea este aproape gata se adauga vinul si usturoiul taiat feliute.
Dupa ce carnea este facuta si oprim focul, se pune capacul pentru a se desavarsi aromele, asa spunea Dragos poetic. :D
Se rastoarna mamaliguta pe un platou iar la mijloc se pune carnital cu ciupercile.
Dupa gust se pot adauga cateva rosii mici, patrunjel verde! (asa a zis Dragos :p)
Pofta buna!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult