Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan

de Alexandra Burz in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2013 | 780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 200 gr faina de malai
  • 250 gr branza sarata de vaca sau oaie
  • 150 gr parmezan
  • 100 ml smantana
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan:

Pentru pregatirea cosuletelor de parmezan, se rade parmezanul, intr-o tigaie antiaderenta incinsa la foc mic se aseaza in forma de cerc


Cand incepe sa capete o culoare aramie se intoarce cu o spatula de silicon pe partea cealalta pt cateva secunde


Pentru a capata forma de cosulet, se ia compozitia asa fierbinte si se pune pe un borcan cu capac de 400 gr, modelandu-se usor dupa capac, cu grija insa sa nu se rupa


Se lasa aproximativ un minut dupa care se ia usor jos ramanand forma de cosulet


Pentru mamaliguta se pune apa la fiert cu putina sare


Cand clocoteste apa se adauga usor faina de malai amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase


Cand devine o compozitie consistenta se ia cu lingura, in mijloc se pune branza rasa si se formeaza "mingute" punandu-se in cosulet


Se decoreaza cu branza rasa si smantana


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza in cosulet de parmezan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

laura_n 1

11.09.2013, 15:37

ce mult imi place

angyb 1

11.09.2013, 19:06

Alexandra Burz 1

12.09.2013, 08:00

Ma bucur ca va place...astept sa il incercati

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca