Mancare de arpacas cu pui

de papabundetot in Pui, 9 Mar 2014 | 2687 vizualizari

 

Pentru astazi am pregatit o mancarica de arpacas,mie tare imi place gustul lui,si daca il mai acompaniezi si cu legumele potrivite,chiar iese o mancare senzationala.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 5 ciocanele de pui
  • 1 morcov
  • 250 gr arpacas
  • 2 tulpini telina apio
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana de vin rose de tara
  • chimen macinat,turmenic,
  • harissa
  • sare roz de Himalaya
  • 1 l supa de pui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de arpacas cu pui:

Pulpele le-am spalat bine si le-am pus la fiert in 1 lde apa si le-am lasat la foc mic,luand spuma din cand in cand pentru ca supa sa iasa limpede.


Odata supa gata am tocat ceapa si usturoiul marunt,tulpinile de apio la fel,le-am pus intr-o cratita cu putin ulei si le-am lasat sa se caleasca usor,am adaugat apoi morcovul dat pe razatoarea mare,condimentele si la urma arpacasul,pe care l-am lasat sa se caleasca putin cu legumele,apoi am adaugat peste el o cana de vin,am lasat sa se evapore alcoolul,amestecand usor.Dupa ce alcoolul s-a evaporat am tot adaugat cate un polonic de supa si cand se absorbea inca unul si tot asa pana cand arpacasul s-a patruns bine.Eu nu gatesc arpacasul pana se face ca o pasta,asa ca la mine a ramas bobul ferm dar era bine patruns.


Pulpele din care am facut supa le-am curatat de pe os,intr-o tigaie am pus putin ulei de masline,apoi fasiile de carne pe care le-am prajit usor,cu putin turmenic si sos de soia.Eu am vrut ca aceste fasii sa fie mai crocante,asa ca le-am prajit mai tare,daca nu va place le faceti la foc mic si le rumeniti doar putin pana prind culoare.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de arpacas cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

tiby 1

10.03.2014, 08:19

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 19:29

papa bun

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu legume