Musaca de Dovlecei si Piept de pui

de Alina26 in Pui, 8 Noi 2013 | 4202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,3kg de dovlecei
  • 500g piept de pui
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 tija de teline verde
  • 5 fire de patrunjel
  • 5 lg de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 lg parmezan ras
  • 2 oua
  • jum de lingurita de nucusoara

Sosul de rosii:

  • 400g rosii in bulion(cubulete)
  • 1 lingurita de zahar
  • usturoi praf
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 2 lg de uli de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de Dovlecei si Piept de pui:

1.Am curatat si am tocat legumele marunt si le-am calit in ulei de masline,si usturoiul tocat marunt.


2.Am tocat pieptul de pui si l-am pus peste legumele,usor prajite.Am lasat cu capac,la foc mic,pana zeama a scazut si am lasat putin sa se prajeasca si carnea.Am pus sare,piper dupa gust,patrunjelul tocat marunt,am mestecat si am stins focul.Am lasat sa se raceasca.


3.Am pregatit sosul:


-intr-un bol am pus sosul de rosii,origano,busuioc,apa,am potrivit de sare si piper,usturoiul ras,ulei de masline si am mestecat.


4.In robot am pus carnea,oua,parmezan ras,nucusoara si l-am mestecat,pana s-a maruntit carnea si a dejenit ca o pasta mai groasa.


5.Am spalat dovleceii,am taiat extremitatile si le-am taiat felii circa 3mm.


6.Am uns o tava cu putin ulei,am pus dovlceii,am intins carnea,am pus sosul de rosii,iar dovlecei.....asa pana cand ultimul strat e carnea si sosul de rosii.


7.Am dat la cuptor,la 180°timp de o ora.Pana s-a rumenit.Verificati cu furculita daca dovleceii sunt facuti.


Pofta buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de Dovlecei si Piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

10.11.2013, 09:26

Alina26 1

10.11.2013, 17:28

va multumesc pentru aprecieri!!!!!

ValentinaBondoc 1

18.07.2017, 14:55

f.buna musacaua!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca alba