Piept de pui cu praz la cuptor

de T I M E A in Pui, 22 Mar 2015 | 6916 vizualizari

 

V-am mai spus in multe randuri ca putem combina carnea de pui in foarte multe feluri si chiar si pieptul de pui poate deveni super bun gatit in combinatii delicioase cum e si acest piept de pui cu praz la cuptor. O mancare lejera cu multe legume asa cum imi place mie.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr file de pui (piept de pui taiat fasii)
  • 500 gr praz (un praz mare si gras)
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei verde peperoni
  • 1 vanata potrivita
  • sare si piper pentru legume
  • sare, piper si boia de ardei rosu pentru condimentat carnea
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu praz la cuptor:

Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam.

Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate felii mai maricele si le calim usor impreuna cu prazul.

Scoatem legumele intr-o farfurie si in aceeasi tigaie incinsa punem feliile de vinete si le lasam cate un minut pe ambele parti la foc mare.

Condimentam carnea cu sare, piper si boia de ardei dulce

Ungem o tava cu putin ulei de masline in care punem mai intai legumele calite apoi feliile de vinete si presaram putina sare si piper (nu multa pt ca si carnea e condimentata).

Deasupra punem feliile de carne, acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute apoi indepartam folia si mai lasam la cuptor 10 minute.

Pofta mare va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu praz la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - MANDRU MI-S BUCATARAS!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7117 puncte

mihaelar63

4819 puncte

Rocsi

4698 puncte

katty

4376 puncte

RODIMUR

3284 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari marinati, cu ceapa
  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si branza

de oanapl 7

ieri la 21:25

Prăjitură răsturnată cu prune

ieri la 11:36

Tartar de ton

ieri la 02:07

Tort Cifra

ieri la 01:50

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos piri-piri