Mancare de bureti de vara

de Rocsi in Mancaruri de post, 16 Aug 2014 | 2575 vizualizari

 

A fost o prietena la cules de bureti si mi-a adus si mie cativa. Daca tot au fost atatea zile de post, ce mergea mai bine, decat o mancare de bureti cu legume? Erau vreo 4 soiuri, nu ma intrebati cum se cheama ca habar nu am :D..Eu doar i-am primit, i-am gatit si ai mei i-au mancat...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg bureti de vara fierti
  • 2 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei galben
  • 2 rosii mari
  • 1/2 morcov
  • sare
  • piper
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3 linguri vin rosu
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bureti de vara:

Ardeiul rosu si galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il taiem julien.

Rosiile le decojim si le facem cuburi.

Buretii fierti si racoriti, ii taiem bucati potrivite.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le inabusim.

Adaugam ardeiul, mai lasam 2-3 minute, apoi turnam 1 cana si jumatate cu apa.

Acoperim, lasam sa fiarba 10-15 minute si dam drumul rosiilor si buretilor.

Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Cand mancarea a scazut cam pe 3/4 si toate legumele sunt patrunse, incorporam pasta de tomate, vinul si patrunjelul uscat.

Mai lasam 1-2 minute pe foc, amestecam apoi tragem cratita deoparte.

Curatam usturoiul, il pisam si il punem in macare. Acoperim pentru 10 minute, apoi servim.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bureti de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rocsi 1

17.08.2014, 22:46

Lavinia

Rocsi 1

17.08.2014, 22:46

Elucu multumesc

Rocsi 1

17.08.2014, 22:47

Claudia

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu spanac si naut