Mancare de castraveti murati si pui

de Toamna07 in Pui, 13 Mai 2013 | 2438 vizualizari

 

Bine v-am regasit,sper sanatosi si frumosi,asa cum v-am lasat inainte de mica vacanta de Paste,care a trecut prea repede!:)
Pentru ca mi-au ramas castraveti murati din toamna, mi-am adus aminte de o mancarica gustoasa pe care o pregatea mama mea cand eram mica si o adoram.Inmuiam dumicati de paine taraneasca in sosul acrisor si era un deliciu.
Se prepara repede si cu putine ingrediente,mai ales daca aveti castraveti murati la butoias.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 6-8 persoane:

  • 2 kg de castraveti murati
  • 10 copanele de pui
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cutie de rosii cuburi
  • fulgi de chilli
  • sare si putin ienibahar rasnit(optional)
  • patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de castraveti murati si pui:

Lasam castravetii in apa ,intepati din loc in loc cu varful unui cutit,pentru 2-3 ore(depinde cat de acri sau sarati sunt). Apoi,castravetii se feliaza nufoarte subtire . Copanele de pui, spalate foarte bine, se sareaza si se pun la prajit in putin ulei doar pana prind culoare. Intr-o cratita adaugam 50 ml ulei si calim ceapa,adaugam castravetii feliati si amestecam,lasam la capac pentru 10 minute.Turnam 500 ml apa fiarta si lasam sa fiarba pana ni se pare ca sunt aproape moi.Adaugam condimentele, rosiile si le lasam si pe ele sa fiarba 5 minute, apoi adaugam copanelele de pui si usturoiul tocat. Amestecam usor si punem capacul la cratita pentru inca 10 minute. Presaram patrunjel si servim cu paine taraneasca.!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti murati si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

13.05.2013, 20:38

Mmm o portioara si pentru mine

camelia75 1

14.05.2013, 09:02

Dana_Retetegg 1

14.05.2013, 16:24

preferata mea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui, cu ciuperci si usturoi