Piept de pui la cuptor cu piure de legume

de diaconta in Pui, 14 Iul 2013 | 4290 vizualizari

 

Dacă e vorba de carne de pui,eu prefer pieptul de pui.Cel pe care l-am preparat azi,este de la un pui crescut la ţară,am pus poza doveditoare cu „proprietara” lui .Chiar dacă cărniţa unui astfel de pui e puţin mai tare,aşa cum l-am pregătit eu a fost foarte gustos şi fraged.L-am însoţit de un piure de legume foarte aromat.

 

INGREDIENTE

  • Un piept de pui dezosat
  • 3 felii mozzarella
  • O rosie
  • Sare,piper,boia
  • Busuioc uscat
  • Cateva legume din amestec mexican congelate
  • Ulei
  • O lingurita mustar
  • Pesmet
  • Pentru piureul de legume:
  • Cartofi
  • Morcov
  • Ţelina
  • Un cubulet de unt
  • Sare,piper
  • O lingura smântâna
  • Patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui la cuptor cu piure de legume:

Pieptul de pui l-am condimentat si l-am lasat pâna a doua zi.


Am uns felia cu mustar si pe partea care va ramâne în exterior am presarat pesmet.


In interiorul ei ,pe jumatatea suprafetei,am pus doua felii de mozzarella,legume congelate,doua felii de rosie,apoi am acoperit cu partea pe care nu am pus nimic.


Am umezit o hârtie de copt,am uns-o cu putin ulei si am pus pieptul de pui pe ea,apoi l-am împachetat si l-am pus într-o tava la cuptor pentru 40 de minute.


Dupa acest timp,am scos hârtia,l-am pus din nou în tava,am pus deasupra o felie de mozzarella,am presarat busuioc uscat si peste ea o felie de rosie.


Am pus din nou la cuptor pâna când s-a topit brânza.


Legumele pentru piure le-am curatat,le-am taiat cuburi si le-am fiert în apa cu putina sare.


Apoi le-am pasat grosier,am adaugat unt,piper si o lingura smântâna,iar la final verdeata.


O combinatie foarte reusita dupa parerea mea.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la cuptor cu piure de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

diaconta 1

27.10.2013, 18:37

Krysty multumesc

-Licurici- 1

22.06.2015, 16:17

Cat de bine arata! Sie u prefer pieptul de pui

diaconta 1

22.06.2015, 20:13

Licurici,ma bucur ca-ti place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu cartofi si sos bechamel