Mancare de fasole

de Sanda s in Mancaruri de post, 13 Oct 2011 | 1561 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • • fasole boabe : 500 gr
  • • morcov: 1 buc
  • • frunze de dafin: 3
  • • bulion: 2 linguri
  • • marar : o legatura
  • ceapa: 2 buc
  • • ulei pentru calit ceapa – 2 linguri,
  • • sare si piper dupa gust.
  • • Ulei de dovlecel
  • • Muraturi (castraveti, sfecla, gogosari)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole:

Punem boabele de fasole trecute printr-un jet de apa, la inmuiat pentru cateva ore.


Pe urma, intr-o oala mare, punem fasolea inmuiata, o ceapa curatata si taiata in patru, morcovii curatati si taiati in doua. Se lasa totul la foc potrivit timp de o ora. Se mai adauga apa daca se evapora. Boabele sunt fierte in momentul in care sunt sfaramacioase.


Intr-o craticioara turnam uleiul, tocam ceapa marunt si o punem la calit. Dupa aproximativ 2 minute se pune si bulionul, iar cand pasta isi schimba culoarea stingem focul. Din oala cu fasole se scot morcovii, ceapa si frunzele de dafin. Punem ceapa calita si bulionul, amestecam bine si se lasa totul la fiert pentru inca cateva minute. Se pune sare si piper dupa gust.


In timp ce compozitia fierbe, tocam marunt mararul si il presaram deasupra fasolei, totul se amesteca, stingem aragazul si punem capacul. Se serveste alaturi de ulei de dovlecel, sfecla, castraveti sau gogosari murati.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MIUTA 1

14.10.2011, 11:24

Gustoasa

LUK 1

14.10.2011, 11:28

buna buna

alinutzika 1

14.10.2011, 14:54

imi place mult

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gustari cu pasta de avocado si ton
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Sarmalute cu praz in dovleac

de abetina 3

ieri la 20:44

MUȘCHIULEȚ ÎMPLETIT ( CU PESTO ȘI ROȘII USCATE)

ieri la 10:50

Gogosele rapide cu scortisoara

ieri la 10:49

Aperitiv cartofi surpriza

de GeorgiG 5

pe 18.09 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Bors de fasole