Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

de Merisor in Pui, 3 Sep 2014 | 9289 vizualizari

 

Am pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde.
Au taiat socri mei cativa pui la tara si daca tot s-au strans multe maruntaie, am zis sa fac papa bun cu ele.
A rezultat o mancare delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr maruntaie de pui(ficat, pipote, inimi)
  • 600 gr fasole verde
  • 3 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 6 graunti usturoi
  • 1 rosie mare
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 750 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui:

Punem intr-un vas pe foc, uleiul la incins si rumenim in el maruntaiele de pui, spalate, scurse si usor sarate si condimentate, invartimdu-le de pe o parte pe alta, aproximativ 10 minute.

Nu trebuie preparate definitiv, ca se vor mai prepara si pe parcurs.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam julien, apoi o adaugam peste maruntaiele de pe foc.

Acoperim vasul sa se inabuse bine si mai picuram din cand in cand apa fiarta ca sa nu se prajeasca ceapa, doar sa se inabuse.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul taiat julien si de asemeni putina apa fiarta. Lasam si ardeiul cateva minute sa se patrunda dupa care adaugam fasolea verde.

Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o direct inghetata.

Acoperim ingredientele cu apa fiarta si le lasam pe foc pana cand fasolea verde este bine patrunsa.

Presam usturoiul si il amestecam cu rosia trecuta prin robot. 

Adaugam amestecul  peste mancarea de pe foc, mestecam de cateva ori in mancare, apoi potrivim de sare si condimente si lasam vasul la foc moale pentru 10 - 15 minute sa iasa mancarea mai scazuta.

La final presaram marar tocat.

Este o mancare usor dulceaga de la ardei si usor picanta de la usturoi si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker