Mancare de gutui cu pui

de ianculubita in Pui, 30 Oct 2011 | 9763 vizualizari

 

Pentru ca suntem in plina toamna,mi-am amintit de copilarie cand ne facea mama aceasta mancare,cateodata cu carne,de cele mai multe ori fara...in toata casa era un miros cum nu va imaginati;si tot despre miros va spun ca in cuptor era o paine mare,mare.Deh,alte vremuri,alte timpuri....

 

INGREDIENTE

  • 500g carne de pui
  • 4-5 gutui bine coapte
  • 100g unt+3linguri ulei
  • 3linguri zahar
  • 1lingura faina
  • 1ceapa mica
  • 1lamaie
  • 2cani supa de pui
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui cu pui:

Carnea de pui prajita in unt si ulei,apoi scoasa pe o farfurie;


gutuile spalate,sterse,taiate in sferturi,scoasa casuta cu seminte,taiate in felii mai groase,se stropesc cu zeama de lamaie apoi se prajesc in acelasi unt de la carne dupa care se scot si ele pe farfurie;


tot in untul ramas,doar daca este curat,daca nu,se foloseste alt vas si alte 2 linguri ulei in care se caleste ceapa tocata foarte marunt;


cand incepe sa se inmoaie se adauga zaharul si se caramelizeaza impreuna,fara sa se arda;


se stinge cu supa iar cand incepe sa fiarba se adauga carnea;


dupa ce carnea este fiarta se adauga gutuile,se lasa acoperit sa fiarba 10min;


in acest timp,se dizolva faina in putina apa rece,se adauga in mancare,se condimenteaza dupa gust si se serveste foarte calda cu paine la fel de calda;


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

lia maria 1

31.10.2011, 09:20

e delicioasa

LUK 1

31.10.2011, 09:31

kamy 1

02.11.2011, 22:07

aveam in curte un gutui mare si mama ne facea des mancarica de gutui cu carne de pui dulceata nu lipsea din camara,pelteaua si tata facea si tuica putina iesea,dar a fost cea mai parfumata tuica bauta vreodata nu am mai baut asa ceva de vreo 25 de ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu piept de pui