Mancare de gutui (desert)

de jolygina in Dulciuri, 7 Oct 2010 | 10626 vizualizari

 

eu asa stiu ca facea mama mea cad eram copil macarea de gutui ,am cautat retete dar am vazut ca este cu totul diferita de ce stiu eu asa ca am sa va impartasesc si voua reteta mamei mele,sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui mari si frumoase
  • pentru caramel 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • apa 1 litru
  • 2 linguri  de faina
  • scortisoara
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui (desert):

Se curata gutuia  de puf dupa care o taiem felii  cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea)

Caramelizam cele 5 linguri de zahar dupa care turnam usor apa peste zaharul caramelizat si lasam sa fiarba pana se topeste ,adaugam si restul de zahar ,scortisoara si zaharul vanilat. Cand s-au topit punem intr-un castron  faina amestecam cu putina apa dupa care turnam compozitia in siropul de zahar ars

Cand a fiert punem feliile de gutui prajite si mai lasam sa fiarba cam 10 min amestecand fara sa se prinda

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui (desert)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:21

hmmm...nu am mancat niciodata, dar cred ca mancarea asta este o bunatate, daca este cu gutui este clar!

jolygina 1

07.10.2010, 23:39

cu siguranta o sa te convingi ca este foarte buna daca faci

mamaica 1

11.10.2010, 21:14

mi-ai adus aminte de copilarie cu mancarea de gutui

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mousse cu capsuni si mascarpone