Mancare de gutui (desert)

de jolygina in Dulciuri, 7 Oct 2010 | 5670 vizualizari

 

eu asa stiu ca facea mama mea cad eram copil macarea de gutui ,am cautat retete dar am vazut ca este cu totul diferita de ce stiu eu asa ca am sa va impartasesc si voua reteta mamei mele,sper sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 2 gutui mari si frumoase
  • pentru caramel 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • apa 1 litru
  • 2 linguri  de faina
  • scortisoara
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui (desert):

Se curata gutuia de puf dupa care o taiem felii cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea)


Caramelizam cele 5 linguri de zahar dupa care turnam usor apa peste zaharul caramelizat si lasam sa fiarba pana se topeste ,adaugam si restul de zahar ,scortisoara si zaharul vanilat. Cand s-au topit punem intr-un castron faina amestecam cu putina apa dupa care turnam compozitia in siropul de zahar ars


Cand a fiert punem feliile de gutui prajite si mai lasam sa fiarba cam 10 min amestecand fara sa se prinda


pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui (desert)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:21

hmmm...nu am mancat niciodata, dar cred ca mancarea asta este o bunatate, daca este cu gutui este clar!

jolygina 1

07.10.2010, 23:39

cu siguranta o sa te convingi ca este foarte buna daca faci

mamaica 1

11.10.2010, 21:14

mi-ai adus aminte de copilarie cu mancarea de gutui

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert rapid cu branza kwark si biscuiti