Mancare de iepure cu masline

de Bunica in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2014 | 913 vizualizari

 

Aveam in congelator 3 bucati de iepure.M-am hotarat sa fac cu ele o mancare cu masline.Este cunoscut faptul ca iepurele trebuie facut cu sos ,ca sa nu se usuce carnea.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de iepure
  • o ceapa
  • 4 linguri pasta de tomate
  • o lingurita faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g. masline
  • o lamaie
  • Baza Mirodenia (Fuchs)
  • Marinada:
  • 200 ml. apa
  • 1 lingurita otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de iepure cu masline:

Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora.

Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l.

Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm.

In timp ce fierbe se ia spuma formata.


Ceapa se curata,spala si toaca marunt.


Se pune in cratita cu carne la fiert .


Faina se omogenizeaza bine cu o lingura pasta de tomate .


Cand ceapa este fiarta se pune pasta de tomate in care s-a pus faina.


Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.


Pune apoi si restul de pasta de tomate si lasa la fiert.


Intr-o cratita mica se pun maslinele la fiert.


Dupa ce au dat cateva clocote(4-5)se stinge focul si se lasa sa se raceasca.


Scurge apa si pune-le in cartita cu mancare.


Adauga foaia de dafin si inchide focul.


Adauga Baza Mirodenia (Fuchs) dupa gust.


La sfarsit se pune lamaia curatata de coaja si taiata in rondele.



 

TIPS-URI

1

Carnea este fiarta cand intra furculita usor in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

30.01.2014, 19:31

Buna mancarica ai facut, Buni!

Rocsi 1

30.01.2014, 20:44

Bunica 1

30.01.2014, 20:52

E iepure de casa ,Maria>

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Piure cu carne la cuptor