Mancare de iepure cu masline

de Bunica in Mancaruri cu carne, 30 Ian 2014 | 3060 vizualizari

 

Aveam in congelator 3 bucati de iepure.M-am hotarat sa fac cu ele o mancare cu masline.Este cunoscut faptul ca iepurele trebuie facut cu sos ,ca sa nu se usuce carnea.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de iepure
  • o ceapa
  • 4 linguri pasta de tomate
  • o lingurita faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 g. masline
  • o lamaie
  • Baza Mirodenia (Fuchs)
  • Marinada:
  • 200 ml. apa
  • 1 lingurita otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de iepure cu masline:

Bucatile de iepure spalate sunt puse in marinada formata din apa si otet pentru o ora.
Se scot se spala si se pun la fiert intr-o cratita de 3 l.
Apa se pune cat sa acopere carnea cu 2 cm.
In timp ce fierbe se ia spuma formata.

Ceapa se curata,spala si toaca marunt.

Se pune in cratita cu carne la fiert .

Faina se omogenizeaza bine cu o lingura pasta de tomate .

Cand ceapa este fiarta se pune pasta de tomate in care s-a pus faina.

Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase.

Pune apoi si restul de pasta de tomate si lasa la fiert.

Intr-o cratita mica se pun maslinele la fiert.

Dupa ce au dat cateva clocote(4-5)se stinge focul si se lasa sa se raceasca.

Scurge apa si pune-le in cartita cu mancare.

Adauga foaia de dafin si inchide focul.

Adauga Baza Mirodenia (Fuchs) dupa gust.

La sfarsit se pune lamaia curatata de coaja si taiata in rondele.

 

 

TIPS-URI

1

Carnea este fiarta cand intra furculita usor in ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele de pui cu leurda