Mancare de mazare cu afumatura

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 30 Ian 2020 | 3458 vizualizari

 

N-am mai făcut de mult timp o mâncărică de mazăre, așa că acum, pentru că tot aveam în casă o bucată bună de kaiser, am trecut la treabă. N-a durat mult și bucătăria s-a umplut de mirosuri apetisante, așa că decizia de meniu pentru astăzi mi s-a părut până la urmă, pe verificate, o idee foarte bună.
Am folosit două conserve de mazăre, legumă pe care, din păcate, nu am reușit, în vara trecută să o conserv la congelator. În acest fel, prepararea mâncării a durat mai puțin...

 

INGREDIENTE

  • 800 grame de mazăre conservată (două cutii)
  • 400 grame de kaiser
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină mare
  • 2 cepe galbene
  • 4 căței de usturoi
  • 2 roșii
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 100 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare cu afumatura:

Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient.

Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. 

Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu ceapa și kaiserul.

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se adaugă în cratiță, când roșiile încep să se înmoaie. 

Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se lasă în așteptare.

Se adaugă două pahare de apă și se lasă cratița la foc mic, pentru ca legumele și kaiserul să fiarbă acoperit. După două-trei clocote, se adaugă sucul de roșii, iar apoi se adaugă mazărea, spălată și strecurată în prealabil și usturoiul mărunțit. Se mai lasă mâncărica la fiert încă două clocote, la foc mic.

Se dizolvă o lingură de amidon alimentar în 2-3 linguri de apă și 3-4 linguri de suc de roșii.

Când legumele sunt fierte și mâncărica este aproape gata, se adaugă amidonul dizolvat, se condimentează cu sare și piper și se mai lasă cratița pe foc încă 4-5 minute.

După acest interval de timp se adaugă mărarul, spălat și tocat în prealabil, se pune capacul și se ia cratița de pe foc.

Mâncărica se servește după 10 minute, cu pâine prăjită și cu ardei iuți, sau murături (cine dorește).

 

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic.

2

Prăjiți ușor kaiserul feliat, în cratița cu ceapa călită.

3

Tăiați subțire rădăcinoasele, ca să fiarbă și să se pătrundă ușor.

4

Spălați din timp, în câteva ape reci, mazărea conservată și strecurați-o bine, înainte să o adăugați în cratița cu legumele și afumătura.

5

Adăugați amidonul dizolvat spre sfârșit, când legumele sunt fierte și mai lăsați mâncărica pe foc încă 4-5 minute.

6

Condimentele naturale perfecte pentru mâncarea de mazăre sunt usturoiul, adăugat înainte de ultimul clocot și mai ales mărarul, adăugat după oprirea focului. Cui nu-i plac aceste condimente, va folosi ce-i place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

RODIMUR 1

02.02.2020, 12:24

Merișor, mie mi se pare că afumătura dă un gust tare bun, multor preparate... Îți mulțumesc frumos pentru atenție!

Ancutsa 1

02.02.2020, 16:17

Tare buna!

RODIMUR 1

02.02.2020, 16:42

Așa este, Ancutsa... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare cu carne de pui