Mancare de miel in stil alentejan

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 25 Ian 2016 | 2312 vizualizari

 

Alentejo e una din regiunile cele mai vestite din Portugalia datorita vinului si mancarii traditionale. Aceasta mancare de miel e tipica din aceasta regiune si, pe cat de simpla, pe atata de gustoasa-pentru iubitorii carnii de miel.

 

INGREDIENTE

  • 700-800 gr carne de miel
  • 3 cepe mari
  • 1 chilli picant, boia dulce
  • ulei de malsine, sare, piper alb macinat, dafin, usturoi, vin alb
  • 2 morcovi
  • 1 legatura de menta proaspata
  • 500 ml supa de carne
  • 6-8 felii de paine de casa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de miel in stil alentejan:

Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul cu folie si dam la frigider peste noapte.

Taiem ceapa solzisori si o punem in caritta cu ulei de masline la calit. Punem si dafin si morcovii taiati rondele, apoi dupa ce ceapa s-a mai inmuiat punem si usturoiul tocat marunt. Adaugam carnea scursa de marinata si amestecam bine, prajind putin bucatile de carne pe toate partile. Turnam marinata in care a stat carnea, inca putin vin si supa de carne foerbinte. Mai punem sare, piper la nevoie si punem putina menta. Lasam sa fiarba acoperit la foc domol cca 1,5 ore, pana cand carnea e bine fiarta si se desface cu usurinta de os.

Ideea e sa iasa carnea cu mult sos, ca un fel de papricas. La final adaugam inca putina menta proaspata tocata si acoperim vasul, stingand aragazul.

Intre timp ne ocupam de paine: o taiem felii potrivit de groase-eu am folosit paine de casa tare. O prajim pe ambele parti si apoi o ungem cu usturoi. 

Servim astfel: in farfurie de supa punem o felie de paine-punem carnea si apoi cu un polonic turnam din zeama cu generozitate. Si nu uitati vinul rosu servit alaturi.

TIPS-URI

1

Daca preferati adaugati 2-3 cartofi taiati cuburi cand e aproape fiarta carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de miel in stil alentejan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MotanLaOale 1

25.01.2016, 18:32

cristeena20 1

26.01.2016, 13:58

Multumesc mult!!!

cristeena20 1

26.01.2016, 13:59

Laura, merisor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute