Lasagne cu carne si vinete

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 24 Sep 2011 | 6523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de
  • 250 gr foi lasagne nefierte
  •  Sos bechamel preparat din :
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • o lingura unt
  • putina nucsoara
  • sare
  • piper
  •   Suc de rosii(aprox 400 ml)cu:
  • 400 gr carne tocata (porc, vita, piept de pui)
  • o vanata mare
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • busuioc
  • ulei de masline
  • cascaval taiat cubulete sau mozzarella feliata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne si vinete:



Pentru inceput preparam sosul rosu.



Curatam vanata.

O taiem cubulete si o stropim cu zeama de lamaie.

Incingem putin ulei intr-o craticioara , punem vanata si o calim 2-3 minute.

O scoatem intr-un bol si adaugam inca putin ulei si carnita (tocata sau taiata cubulete).

O rumenim frumos pe toate partile.

Adaugam sucul de rosii, vanata, usturoiul feliat, busuiocul,sare si piper dupa gust si lasam totul la foc mediu, cu capac, pentru 20-30 minute.



Intre timp preparam sosul bechamel.

Intr-un ceaunel topim untul, adaugam faina si amestecam pe foc timp de doua minute.

Dam deoparte si adaugam putin cate putin laptele rece.

Condimentam totul cu sare , piper si nucsoara si tinem pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase si se dezlipeste de pe peretii vasului.





Pregatim un vas termorezistent (eu am pus intr-o tava de cuptor) si punem dupa cum urmeaza :

un strat de sos bechamel (impartiti ochiometric sa va ajunga), foi de lasagne, sos rosu, sos bechamel, cascaval sau mozzarella, un alt strat de foi, sos rosu, sos bechamel si cascaval si terminam cu un al treilea strat de foi peste care punem sos bechamel si cascaval sau mozarella.





Dam vasul in cuptorul preincalzit, la 175 grade, si-l tinem pana ce se rumeneste frumos .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu carne si vinete" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (63)

Cris2711 1

05.11.2011, 16:58

Diana apoi este curtea ta

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 10:32

sebirizescu 1

01.12.2013, 22:49

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ceafa la tava alla Claudiu