Varza a la Cluj

de nico15 in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2010 | 11011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 800 g de carne tocata amestec(porc/vita)
  • 5 cepe
  • 150-200 g de sunca taraneasca
  • 100-125 g de orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • smantana
  • Pasta de tomate
  • Sare,
  • piper,
  • boia,
  • cimbru
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba. Separat tocam mic trei cepe pe care le punem in ulei pentru a se cali, se toaca varza fideluta si dupa ce ceapa a prins culoare aurie ceapa se adauga si varza, care se lasa cat sa se inmoaie un pic.



Pregatim carnea dupa cum urmeaza, se toaca ceapa marunt se caleste dupa care se va scoate si se va amesteca ceapa calita cu carnea, se sareaza, pipereaza se adauga cimbru si un pic de pasta de tomate, dupa care se caleste toata compozitia.



Sunca si ea se trage putin la tigaie, dupa care putem trece la asamblarea preparatului care urmeaza a sta la cuptor 35-45 de minute.



Se ia o cratita mai inalta si se pune ulei in e,a se aseaza primul strat de varza dupa care un strat de carne, iarasi un strat de varza, unul de orez, un strat de sunca(sunca poate fi trasa un pic la tigaie sau poate fi lasata , iarasi se alterneaza, se incheie cu un strat de varza peste care se pune cimbru si se da la cuptor adaugandu-se apa.



Dupa 20 de minute se pune smantana care se amesteca cu pasta de tomate se amesteca bine si se va turna peste varza continuandu-se fierberea la cuptor inca vreo 15 minute.



Se gusta varza si daca este facuta se opreste focul. Se va servi ca in imaginile alaturate sper sa va placa.



Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

05.11.2010, 22:19

epurasha2bb 1

06.11.2010, 11:13

vanilla 1

09.11.2010, 16:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rulouri de paste cu pui
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort șah

la 04:46

Ciuperci in stil asiatic

de Ksenya 4

ieri la 17:30

Muschi de vita impletit la cuptor

de Lau 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu carnita de la borcan