Varza a la Cluj

de nico15 in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2010 | 12146 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 800 g de carne tocata amestec(porc/vita)
  • 5 cepe
  • 150-200 g de sunca taraneasca
  • 100-125 g de orez
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 ardei iute
  • smantana
  • Pasta de tomate
  • Sare,
  • piper,
  • boia,
  • cimbru
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se pune orezul la fiert, se rade un ardei si un morcov si se adauga in orez , se lasa sa se fiarba. Separat tocam mic trei cepe pe care le punem in ulei pentru a se cali, se toaca varza fideluta si dupa ce ceapa a prins culoare aurie ceapa se adauga si varza, care se lasa cat sa se inmoaie un pic.

Pregatim carnea dupa cum urmeaza, se toaca ceapa marunt se caleste dupa care se va scoate si se va amesteca ceapa calita cu carnea, se sareaza, pipereaza se adauga cimbru si un pic de pasta de tomate, dupa care se caleste toata compozitia.

Sunca si ea se trage putin la tigaie, dupa care putem trece la asamblarea preparatului care urmeaza a sta la cuptor 35-45 de minute.

Se ia o cratita mai inalta si se pune ulei in e,a se aseaza primul strat de varza dupa care un strat de carne, iarasi un strat de varza, unul de orez, un strat de sunca(sunca poate fi trasa un pic la tigaie sau poate fi lasata , iarasi se alterneaza, se incheie cu un strat de varza peste care se pune cimbru si se da la cuptor adaugandu-se apa.

Dupa 20 de minute se pune smantana care se amesteca cu pasta de tomate se amesteca bine si se va turna peste varza continuandu-se fierberea la cuptor inca vreo 15 minute.

Se gusta varza si daca este facuta se opreste focul. Se va servi ca in imaginile alaturate sper sa va placa.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu dulceata de trandafiri

pe 24.05 la 21:43

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de vita la cuptor