Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

de Adi in Mancaruri de post, 21 Dec 2016 | 2039 vizualizari

 

Am preparat aceasta mancare impreuna cu Meri, dar mai mult eu, ca sa stiti.
Si a iesit tare buna, chiar am primit laude de la baieti. :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez cu bob rotund
  • 750 ml apa
  • 5-6 buc. rosii deshidratate
  • 50 ml ulei in care au stat rosiile
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3 foi dafin
  • 1 ardei capia
  • 1 legatură patrunjel
  • 400 g zacusca de vinete
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca:

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente.

Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se calesc in putin ulei din cel care au stat rosiile deshidratate ca e tare bun si aromat.

Se adauga si doi catei de usturoi dati pe razatoare.

Cand legumele incep sa se patrunda, se adauga orezul scurs, foile de dafin si apa fierbinte.

Pe parcurs, se potriveste gustul mancarii, cu sare, piper, si cimbru, iar cand orezul absoarbe aproape tot lichidul, se adauga rosiile deshidratate, taiate mai marunt si un catel de usturoi razuit, pentru un plus de aroma.

Dupa stingerea focului, se adauga patrunjelul tocat.

Mancarea de orez se serveste cu zacusca incalzita in momentul servirii.

Este o mancare de post foarte la indemana, gustoasa si satioasa.

 

 

TIPS-URI

1

Se mai poate adauga si putin marar verde, tocat marunt.

2

Foile de dafin se inlatura dupa 15 minute de fierbere, pentru a nu deveni amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Xandrinne 1

19.03.2017, 08:04

Ina 1

19.03.2017, 08:59

Vai, Adi, acum vad minunatia asta! Felicitari!

Valclaudia 1

19.03.2017, 16:09

ce bine arata!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci