Mancare de peste ungureasca

de ianculubita in Crap / Caras, 17 Feb 2013 | 4534 vizualizari

 

E si mancarea asta buna,dar tot mai bune sunt bucatele noastre!!

 

INGREDIENTE

  • 2buc de crap
  • 2cartofi
  • 1lingurita boia dulce
  • 1/2lingurita boia iute
  • 1ceapa mica
  • 1/2ardei gras rosu
  • 2-3catei de usturoi
  • 1lingura bulion
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de peste ungureasca:

Pestele spalat,uscat,condimentat,stropit cu zeama de lamaie,il lasam deoparte 10-15min;

intr-un vas cu apa si sare,doar atat cat sa-i cuprinda, fierbem cartofii curatati de coaja si taiati in jumatati;

in tigaia cu 3-4linguri ulei calim ceapa tocata fin,adaugam ardeiul dat la blender(trebuie sa fie o pasta),boiaua(ambele) si lasam sa se caleasca si sa scada sucul de la ardei;

adaugam apoi zeama de la fiertul cartofilor,lasam sa fiarba bine cateva minute,adaugam usturoiul pisat,bulionul si pestele;

eu am mai adaugat si 1frunza mica de dafin iar spre final o crenguta de rozmarin;

dupa alte cateva minute oprim focul,mai condimentam dupa gust si servim pe farfurie cu jumatati de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de peste ungureasca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor