Mancare de pui cu hribi si smantana

de Rocsi in Pui, 30 Aug 2016 | 1353 vizualizari

 

Daca sunteti fani ciuperci, daca va plac ciupercile, atunci, aceasta mancare, o sa vi se para un adevarat deliciu. La mine sotul este fan hribi, asa ca el a fost cel mai fericit sa ii fac acest preparat. Puteti sa o serviti cu o mamaliguta calda! Simt ca v-am facut pofta si ca doriti o portie!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 800 gr hribi putin fierti
  • 2 cepe
  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui cu hribi si smantana:

Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il stergem cu niste servetele, apoi il taiem bucatele potrivite. Hribii bine scursi, ii taiem mai marunt. Intr-o cratita, incingem uleiul. Punem ceapa, puiul, le innabusim 2-3 minute, apoi dam drumul ciupercilor. Lasam 3-4 minute la foc potrivit, amestecam, apoi punem apa, cat sa acoperim ingredientele. Presaram sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba. Gustam din pui si ciuperci, si cand sunt bine patrunse, iar zeama a scazut suficient dam focul la mic. Nu trebuie sa fie nici prea mult lichid dar nici sa fie scazut de tot. Adaugam smantana, amestecam, apoi dam drumul si la parmezan. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam cratita deoparte. Deasupra presaram patrunvel verde, tocat marunt, apoi servim. Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu hribi si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (36)

Rocsi 1

01.09.2016, 21:27

Vladimir, multumesc

mihaelar63 1

03.09.2016, 01:48

Duntem fani

mirela0911 1

03.09.2016, 19:34

Ce bunatate ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

Placinta cu branza dulce

ieri la 20:23

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui