Mancare de pui cu hribi si smantana

de Rocsi in Pui, 30 Aug 2016 | 1431 vizualizari

 

Daca sunteti fani ciuperci, daca va plac ciupercile, atunci, aceasta mancare, o sa vi se para un adevarat deliciu. La mine sotul este fan hribi, asa ca el a fost cel mai fericit sa ii fac acest preparat. Puteti sa o serviti cu o mamaliguta calda! Simt ca v-am facut pofta si ca doriti o portie!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 800 gr hribi putin fierti
  • 2 cepe
  • 200 gr smantana de tara
  • 1 lingura parmezan ras
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui cu hribi si smantana:

Puteti pune hribii nefierti, eu am avut o cantitatea mai mare, i-am fiert putin ca sa pun cativa si in congelator si de acolo am oprit si pentru acest preparat. Curatam ceapa, o tocam marunt. Pieptul de pui il spalam, il stergem cu niste servetele, apoi il taiem bucatele potrivite. Hribii bine scursi, ii taiem mai marunt. Intr-o cratita, incingem uleiul. Punem ceapa, puiul, le innabusim 2-3 minute, apoi dam drumul ciupercilor. Lasam 3-4 minute la foc potrivit, amestecam, apoi punem apa, cat sa acoperim ingredientele. Presaram sare, piper, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba. Gustam din pui si ciuperci, si cand sunt bine patrunse, iar zeama a scazut suficient dam focul la mic. Nu trebuie sa fie nici prea mult lichid dar nici sa fie scazut de tot. Adaugam smantana, amestecam, apoi dam drumul si la parmezan. Mai lasam pe foc 1-2 minute, apoi dam cratita deoparte. Deasupra presaram patrunvel verde, tocat marunt, apoi servim. Sa aveti pofta!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu hribi si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Rocsi 1

01.09.2016, 21:27

Vladimir, multumesc

mihaelar63 1

03.09.2016, 01:48

Duntem fani

mirela0911 1

03.09.2016, 19:34

Ce bunatate ai facut!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu pipote si ficatei la cuptor