Pui aromat pe sticla

de mihaelar63 in Pui, 7 Dec 2010 | 6235 vizualizari

 

Baiatul meu ii mai spune si pui cracanat . Ideea ca in sticla sa punem mirodenii a fost a lui , eu spun ca e o idee fericita .

 

INGREDIENTE

  • pt sticla: cimbru , busuioc , marar, verde sau uscat + foi dafin .
  • 1 pui pt grill mare.
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • boia
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingura usturoi pisat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat pe sticla:

  1. Puiul se curata si se spala bine
  2. Se face un sos format din ulei , sare , piper , boia , otet balsamic , mustar si miere .
  3. Cu  jumatate din sos  sos se  maseaza puiul care apoi se pune,, in picioare '' pe o sticla [ de preferinta cu gatul mai gros, are stabilitate mai buna ].In sticla ati introdus in prealabil apa , marar , busuioc , cimbru , foi de dafin[ aburii  aromati eliberati la caldura vor ,, imbraca''  puiul  care va capata un gust delicios ]
  1. Puiul pe sticla se aseaza intr-o cratita si se da la cuptor cam o ora si jumatate daca e mare . din cand in cand stropiti oratania cu restul de sos si il impungeti cu furculita sa se patrunda mai bine .
  2. Nu e nevoie de alta garnitur decat o salata mare de cruditati .

                                        Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Varfurile la aripi  se prajesc primele fiind mai subtiri , pentru a nu se bronza prea tare infasurati-le cu folie de aluminiu .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat pe sticla" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Negresa cu fructe

de Caty 1

pe 24.06 la 14:21

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri de pui