Mancare de spanac, cu leurda

de Merisor in Mancaruri de post, 17 Apr 2015 | 16555 vizualizari

 

Am preparat aceasta mancare simpla, de post, dar separat am prajit si niste kaizer si oua, iar cine a dorit s-a autoservit.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac(cantarit in piata)
  • 3 cepe galbene
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • apa
  • cimbru
  • oregano
  • 1 crenguta rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac, cu leurda:

Separam frunzele de spanac de lujeri.

Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia.

Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste ele.

Eu le-am spalat in 3 ape, sotul meu cand este acasa le spala frunza cu frunza sub jet de apa. :)

Punem o oala cu apa  pe foc in care adaugam 1 lingurita sare, iar cand apa incepe sa fiarba scufundam frunzele de spanac in ea si le lasam 3-5 minute, amestecandu-le sa se opareasca toate, apoi scurgem apa, dar nu o aruncam, pentru ca vom folosi din ea la prepararea spanacului.

Trecem frunzele oparite prin jet de apa rece si le lasam la scurs.

Curatam si tocam ceapa solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam ceapa plus cativa stropi din zeama in care am oparit spanacul.

Inabusim ceapa pana devine sticloasa, apoi tocam spanacul mai marunt si il adaugam peste ceapa.

Il amestecam de cateva ori, apoi adaugam o ceasca de zeama, acoperim vasul si il lasam la foc mediu 15-20 de minute.

Diluam bulionul cu putina zeama, il asezonam cu cimbru si oregano, sau ce condimente preferati si le adaugam peste spanacul din vas dupa cele 15 minute de fiert, sau atunci cand spanacul este aproape preparat, il incercam gustandu-l.

Tocam leurda marunt si o adaugam si pe aceasta, dupa 5 minute de la adaugarea bulionului.

Desfacem cele doua linguri de faina in putina zeama(o ceasca) si le adaugam treptat peste spanacul din vas, mestecand continuu, dupa 10 minute de la adaugarea bulionului.

Gustam mancarea si o mai potrivim de sare si condimente, daca este cazul, adaugam crenguta de rosii si mai lasam vasul la foc mic, acoperit cu capac.

Simplu si bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de linte cu cartofi