Mancare de urzici cu usturoi si orez

de noiinbucatarie in Mancaruri de legume, 23 Feb 2016 | 646 vizualizari

 

Cele mai bune urzici sunt acestea :) Reteta o veti gasi si aici http://noiinbucatarie.ro/urzici-cu-usturoi-si-orez/

 

INGREDIENTE

  • urzici
  • 4 oua
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 cana de orez
  • sare
  • carne de pui optional
  • 100 g ulei
  • 2-3 linguri de faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de urzici cu usturoi si orez:

Se curata frunzele de urzici de pe tulpine si se pun la fiert pentru 20-25 de minute.


Cand sunt fierte, se scurg de zeama si se paseaza cu mixerul orizontal.


Se pune intr-o tigaie 100 g ulei si se adauga 2-3 linguri de faina. Se adauga foarte repede si urzicile impreuna cu o parte din zeama scursa de la ele. Se mai adauga treptat din zeama, cand incepe sa se ingroase compozitia.


In 15-20 de minute sunt gata.


Se fierbe separat orezul si se fac ouale ochiuri.


Usturoiul se piseaza ca la mujdei, dar nu adaugam apa.


Daca doriti puteti adauga si carne de pui prajita ( au am avut).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici cu usturoi si orez" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

MotanLaOale 1

26.02.2016, 19:10

marcela1979 1

23.04.2016, 17:38

noiinbucatarie 1

23.04.2016, 18:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Vinete la cuptor