Pasta de ardei capia copti

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 6 Mar 2020 | 4541 vizualizari

 

Cum zacusca s-a cam terminat de mult timp și în congelator mai avem punguțe cu ardei capia copți, m-am gândit să fac rapid o pastă absolut delicioasă, pentru consum imediat, la micul dejun, mai ales acum, în Post. În perioadele când nu se postește, această pastă este excelentă alături de o porție de carne, garnitură și salată.
Am făcut o porție dublă, care să fie suficientă pentru tot sfârșitul de săptămână.

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei capia copți, de la congelator
  • 4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1-2 lingurițe de oțet balsamic
  • 1 linguriță de sare extrafină
  • 1-2 lingurițe de zahăr tos
  • piper (opțional)
  • 1 linguriță de oregano
  • Pentru servit:
  • 4 felii de pâine toast, prăjite
  • măsline fără sâmburi
  • frunze de pătrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ardei capia copti:

Scoateți din timp ardeii capia copți de la congelator și puneți-i într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichidul lăsat.

Se curăță cățeii de usturoi, se spală și se mărunțesc.

Când ardeii capia s-au scurs de tot lichidul, se taie în bucăți mai mici, pentru ca mixarea lor să fie mai ușoară și mai rapidă.

Se pun în blender: ardeii copți și usturoiul mărunțiți, în prealabil. Se adaugă: uleiul de măsline, oțetul balsamic, sarea, zahărul și oregano.

Se mixează fin aceste ingrediente, se pune pasta într-un bol și se poate servi chiar imediat, cu pâine prăjită, la micul dejun, la o masă festivă, sau la felul principal, alături de o porție de carne.

TIPS-URI

1

Dacă aveți ardei capia copți la congelator, scoateți-i din timp, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de tot lichidul lăsat.

2

Dacă nu aveți ardei capia copți la congelator și doriți să faceți o asemenea pastă, atunci va trebui să coaceți ardei, să-i curățați de pielițe și cotoare, să-i lăsați să se scurgă bine de lichidul lăsat și apoi procedați ca în rețetă.

3

Mărunțiți puțin ardeii și usturoiul, pentru ca mixarea lor în blender să fie mai ușoară și mai rapidă.

4

Adăugați piper numai după ce ați pus pasta în bolul de servire și ați gustat-o. Este posibil ca unii ardei să fie iuți și atunci să nu mai aveți nevoie de piper.

5

În funcție de gusturile dumneavoastră, puteți adăuga și alte condimente.

6

Această pastă se poate prepara și cu muștar clasic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ardei capia copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu legume si leustean