Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 5 Iun 2015 | 12315 vizualizari

 

Una dintre cele mai.... si cele mai bune mancaruri cu dovlecei la cuptor...as spune fara sa gresesc ca este senzationala!

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei maricei
  • 6 rosii mari pentru straturi
  • 2 rosii mari pentru sos
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 5 catei de usturoi vechi
  • 1 ceapa mare verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana  (scoasa din timp de la rece, ca sa nu se sparga vasul yena, cand o punem)
  • ulei de masline extravirgin si de palmier pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi:

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor in jur de 1 minut in ulei de palmier, apoi se scurg si se vor aseza pe rand intr-un vas de Jena rotund.


Se pun dovleceii in primul strat, se tapeteaza cu ei si marginea vasului. Se adauga rosiile feliate, apoi usturoi verde zdrobit( cat dorim), iar deasupra patrunjel verde, apoi se presara sare (un praf) , urmeaza inca trei astfel de randuri cu : dovlecei, rosii, usturoi, patrunjel, sare. Ultimul strat este de patrunjel si marar.


Intr-o tigaie adanca, punem putin ulei de masline si adaugam ceapa si usturoiul vechi zdrobit, le calim usor adaugand imediat si cele doua rosii mari razuite. Tinem sosul pe foc in jur de 4 sau 5 minute, potrivim de sare si piper, tinand cont sa nu punem foarte multa sare, deoarece si straturile cu dovlecei din vas contin deja sare.Turnam sosul in vasul de Jena peste dovlecei.


Punem mancarea la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 sau 35 de minute, sau in functie de cuptor, avand grija ca macar de doua ori sa ungem cu sosul format si partea de deasupra, eu am apasat usor cu o paleta pe stratul de deasupra. Dupa cele 35 de minute scoatem cu grija vasul si punem smantana foarte usor, amestecand putin cate putin la suprafata. Am mai lasat inca 6 sau 7 minute la cuptor si apoi am scos vasul.


Puteti sa renuntati la smantana daca nu va place, caci mancarea este buna oricum.


Deliciu total!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mirela0911 1

07.06.2015, 14:20

Ce bun ai facut!

RuxyRux 1

10.06.2015, 23:08

Vai ce minunata a fost!!! Era cat pe ce sa-mi dau like! )))))))))))) Va multumesc mult, mult, mult!

abetina 1

21.08.2018, 23:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza in forme de briose
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de cașcaval, cu crutoane

de RODIMUR 5

la 14:26

Cartofi împănați cu mușchi și cașcaval, la cuptor

de RODIMUR 5

ieri la 21:54

Rulada bicolora cu dulceata de visine

ieri la 21:34

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti