Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi

de RuxyRux in Mancaruri de legume, 5 Iun 2015 | 8904 vizualizari

 

Una dintre cele mai.... si cele mai bune mancaruri cu dovlecei la cuptor...as spune fara sa gresesc ca este senzationala!

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei maricei
  • 6 rosii mari pentru straturi
  • 2 rosii mari pentru sos
  • 1 capatana de usturoi verde
  • 5 catei de usturoi vechi
  • 1 ceapa mare verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • 150 g smantana  (scoasa din timp de la rece, ca sa nu se sparga vasul yena, cand o punem)
  • ulei de masline extravirgin si de palmier pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi:

Se feliaza dovleceii, se feliaza rosiile, se curata ceapa si usturoiul, se zdrobeste usturoiul, iar ceapa se taie felii.Feliile de dovlecei se prajesc usor in jur de 1 minut in ulei de palmier, apoi se scurg si se vor aseza pe rand intr-un vas de Jena rotund.


Se pun dovleceii in primul strat, se tapeteaza cu ei si marginea vasului. Se adauga rosiile feliate, apoi usturoi verde zdrobit( cat dorim), iar deasupra patrunjel verde, apoi se presara sare (un praf) , urmeaza inca trei astfel de randuri cu : dovlecei, rosii, usturoi, patrunjel, sare. Ultimul strat este de patrunjel si marar.


Intr-o tigaie adanca, punem putin ulei de masline si adaugam ceapa si usturoiul vechi zdrobit, le calim usor adaugand imediat si cele doua rosii mari razuite. Tinem sosul pe foc in jur de 4 sau 5 minute, potrivim de sare si piper, tinand cont sa nu punem foarte multa sare, deoarece si straturile cu dovlecei din vas contin deja sare.Turnam sosul in vasul de Jena peste dovlecei.


Punem mancarea la cuptorul incins la 200 de grade pentru 30 sau 35 de minute, sau in functie de cuptor, avand grija ca macar de doua ori sa ungem cu sosul format si partea de deasupra, eu am apasat usor cu o paleta pe stratul de deasupra. Dupa cele 35 de minute scoatem cu grija vasul si punem smantana foarte usor, amestecand putin cate putin la suprafata. Am mai lasat inca 6 sau 7 minute la cuptor si apoi am scos vasul.


Puteti sa renuntati la smantana daca nu va place, caci mancarea este buna oricum.


Deliciu total!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de vara cu dovlecei, rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

06.06.2015, 20:52

mirela0911 1

07.06.2015, 14:20

Ce bun ai facut!

RuxyRux 1

10.06.2015, 23:08

Vai ce minunata a fost!!! Era cat pe ce sa-mi dau like! )))))))))))) Va multumesc mult, mult, mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti