Mancare rapida de post cu muguri de fasole, ardei si tofu

de Adinuta in Mancaruri de post, 29 Oct 2009 | 6074 vizualizari

 

Am gasit la standul de verdeturi de aici o cutiuta cu un amestec de muguri proaspeti de fasole de vreo 2 feluri, mazare si linte. Si mi-am amintit ca citisem undeva ca mugurii acestia verzi sunt foarte hranitori. Pe cutie scria ca se fac stir-fry, asa ca mi-am scos wok-ul si i-am pregatit cu ce legume mai aveam prin casa si un pic de branza tofu. Mie mi-a placut foarte mult ce a iesit. Sper sa va placa si voua :)

 

INGREDIENTE

  • 200 grame amestec muguri de fasole mung, mazare si linte
  • 1 ardel rosu
  • un ardel verde
  • o ceapa verde
  • o rosie
  • 150 grame branza tofu
  • ulei
  • sos soia
  • o lingurita zahar brun
  • piper
  • cimbru
  • patrunjel
  • lamaie (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare rapida de post cu muguri de fasole, ardei si tofu:

Pasul 1: Am taiat ardeii si rosia fasii, ceapa pestisori, iar tofu in cubulete. Le-am pus in wok-ul in care am incins putin ulei si am amestecat mereu pana au inceput sa se inmoaie putin.


Pasul 2: Am adaugat si mugurii de fasole, mazare si linte si o lingurita de zahar brun. Am continuat sa amestec (cam 2 minute). La sfarsit am pus condimentele si un pic de sos de soia. Am servit alaturi de orez fiert. Am stropit totul cu un pic de lamaie si am presarat patrunjel verde. Este sanatos si foarte hranitor. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rapida de post cu muguri de fasole, ardei si tofu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Adinuta 1

30.10.2009, 08:06

multumesc, fetelor a iesit chiar f bun sa incercati

Irina 1

21.11.2009, 10:24

Bun, foarte bun! Eu n-am mancat pana acum tofu. Ce gust are? Chiar de branza?

Adinuta 1

21.11.2009, 23:13

hm, un fel de ... mi se pare ca atunci cand e gatit devine mai neutru, gustul de branza e slab acrisor si depinde cu ce il gatesti pentru ca absoarbe din celelalte ingrediente. Eu am inceput sa-l folosesc pentru ca am gasit aici la acelasi pret cu cascavalul, dar e mai satios, sanatos si ideal pentru zilele de post. Sa incerci

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde de post