Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 11 Iun 2020 | 2345 vizualizari

 

Pentru că-mi rămăsese destul piept afumat de porc de la ultima ciorbiță preparată, m-am gândit să fac și o mâncărică de cartofi, pentru cină, dar până la urmă, am mâncat-o la prânz și am lăsat chifteluțele pregătite în acest scop, pentru că era prea bună, ca să mai fie lăsată câteva ore.

 

INGREDIENTE

  • 6-8 cartofi roz
  • 1 ceapă galbenă
  • 2 roșii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 250-300 grame de piept afumat de porc
  • 150-200 ml de suc de roșii
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc:

Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara mâncărica.

Se curăță ceapa, se spală, se taie grosier și se adaugă în crăticioara cu pieptul afumat de porc. Se acoperă parțial vasul și se lasă la foc mic, până ce se înmoaie ceapa.

Între timp, se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cuburi mari, după care se adaugă în crăticioara în care s-au perpelit ușor ceapa și pieptul afumat de porc. 

Se adaugă 150-200 ml de apă și se fierb ingredientele la foc mic, acoperit, amestecând din când în când, pentru a nu strivi cartofii, în momentul când se pătrund.

Se spală roșiile și se taie în sferturi.

Între timp se spală frunzele de pătrunjel și se toacă.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă roșiile tăiate și se lasă mâncărica la fiert înăbușit, amestecând între timp ușor, din când în când. După încă 4-5 minute se adaugă sucul de roșii și după încă un clocot (cam 3-4 minute) se condimentează mâncarea cu: sare, piper și boia de ardei, după care se ia crăticioara de pe foc.

Se presară pătrunjel tocat și mâncărica se poate servi, caldă, cu murături asortate, salată de sezon sau ardei iuți.

TIPS-URI

1

Mai întâi perpeliți ușor feliile de piept afumat de porc și abia după aceea adăugați ceapa tăiată grosier. Dacă prăjiți mai întâi ceapa, până ce se vor pătrunde feliile de piept de porc, s-ar putea să se ardă și atunci va deveni amară și va dăuna gustului mâncării.

2

Tăiați grosier ingredientele (ceapa, cartofii și roșiile) pentru a preveni astfel terciuirea lor. Pentru un preparat aspectuos, ingredientele trebuie să-și păstreze forma în care au fost puse în oală/cratiță.

3

Nu adăugați multă apă, doar atât cât să cuprindă cartofii (nu să-i acopere!). Dacă veți adăuga multă apă, va trebui să fierbeți mai mult mâncărica, pentru a scădea sosul și atunci cartofii se vor terciui.

4

Adăugați sucul de roșii spre sfârșitul preparării, pentru încă 3-4 minute de fierbere, la foc mic.

5

Amestecați ușor ingredientele din crăticioară, pentru a nu strivi cartofii.

6

Presărați pătrunjel tocat la sfârșitul preparării, când ați luat de pe foc crăticioara cu mâncărica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi, cu piept afumat de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

RODIMUR 1

14.06.2020, 13:50

Mulțumesc frumos, Ancutsa!

Rocsi 1

15.06.2020, 19:16

Ce faine sunt tocanitele astea! Cu muraturi sau o salata, merge de minune!

RODIMUR 1

15.06.2020, 19:46

Și nouă ne plac mult, Rocsi, așa că nu stau mult pe gânduri, când ne este poftă!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba cu perisoare din carne de porc  si taitei de casa

de Caty 1

ieri la 19:08

Prajitura  de post cu gem de prune si miez de nuca

de Caty 1

ieri la 09:57

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

pe 15.08 la 12:56

TOP
utilizatori

mirela0911

2298 puncte

Panacris

1712 puncte

Constelatialeu

1155 puncte

 Merisor

1000 puncte

abstract01

974 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carnati proaspeti de porc