Mâncărică de ghebe în sos de vin

de ionix in Mancaruri de legume, 7 Oct 2010 | 7911 vizualizari

 

Le-am primit pachet din Iasi :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 maini cu ghebe
  • 5-6 catei de usturoi
  • O ceapa mare
  • lingura cu pasta de gogosari
  • Un varf de lingura cu pudra de chilli
  • Doua linguri cu vin rosu demidulce
  • o lingura cu unt
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de ghebe în sos de vin:

Ghebele se spala bine si se pun, in apa fierbinte care clocoteste, la fiert. Se lasa pana cand fierb bine, la foc iute.

Intre timp taie ceapa julien si usturoiul felii mai groase Cand ciupercile au fiert, se scurg de apa.

Punem untul la topit intr-o tigaie. Cand s-a topit untul, punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam pana se inmoaie putin ceapa si apoi se pun ghebele. Se lasa pana se rumenesc putin ghebele. Se adauga pasta de gogosari si pudra de chilli iar apoi se mai lasa 5 minute. Adaugam vinul si lasam pana scade sosul. Punem sare dupa gust si oprim focul.

Se serveste cu ou prajit, mujdei si mamaliga.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ciupercile se fierb la foc iute pentru a nu lua apa, asa ele fierb mai bine si mai repede...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ghebe în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

07.10.2010, 17:45

felicitari senzationaloeu cand ajung...talentata???peste 3-4 ani??ionix??u faci mancare de ciuperci si nu gusti???

ionix 1

07.10.2010, 21:07

fetelor, multumesc...

adry88 1

30.05.2011, 21:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta cu lobodă, telemea și mărar

de RODIMUR 8

ieri la 20:39

Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară

pe 21.06 la 16:31

Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios

pe 21.06 la 15:41

Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe

de laura_n 7

pe 21.06 la 14:34

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

Panacris

345 puncte

Valclaudia

218 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de vinete cu sos de iaurt