Mâncărică de ghebe în sos de vin

de ionix in Mancaruri de legume, 7 Oct 2010 | 7834 vizualizari

 

Le-am primit pachet din Iasi :p

 

INGREDIENTE

  • 4-5 maini cu ghebe
  • 5-6 catei de usturoi
  • O ceapa mare
  • lingura cu pasta de gogosari
  • Un varf de lingura cu pudra de chilli
  • Doua linguri cu vin rosu demidulce
  • o lingura cu unt
  • Sare dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de ghebe în sos de vin:

Ghebele se spala bine si se pun, in apa fierbinte care clocoteste, la fiert. Se lasa pana cand fierb bine, la foc iute.

Intre timp taie ceapa julien si usturoiul felii mai groase Cand ciupercile au fiert, se scurg de apa.

Punem untul la topit intr-o tigaie. Cand s-a topit untul, punem ceapa la calit si usturoiul. Lasam pana se inmoaie putin ceapa si apoi se pun ghebele. Se lasa pana se rumenesc putin ghebele. Se adauga pasta de gogosari si pudra de chilli iar apoi se mai lasa 5 minute. Adaugam vinul si lasam pana scade sosul. Punem sare dupa gust si oprim focul.

Se serveste cu ou prajit, mujdei si mamaliga.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ciupercile se fierb la foc iute pentru a nu lua apa, asa ele fierb mai bine si mai repede...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de ghebe în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

kamy 1

07.10.2010, 17:45

felicitari senzationaloeu cand ajung...talentata???peste 3-4 ani??ionix??u faci mancare de ciuperci si nu gusti???

ionix 1

07.10.2010, 21:07

fetelor, multumesc...

adry88 1

30.05.2011, 21:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana