Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi

de miki_a in Mancaruri cu carne, 9 Aug 2015 | 2801 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe galbene;
  • 2 morcovi;
  • 1 ardei gras roşu;
  • 1/2 ardei gras galben;
  • 1 dovlecel mai mare sau 2 mai micuţi;
  • 2 căţei de usturoi;
  • 5 linguri suc de roşii mai gros (făcut în casă);
  • 1 bucată cârnaţ de casă afumat (50 cm), tăiat bucăţi potrivite;
  • sare;
  • piper;
  • 200 ml apă caldă;
  • 2-3 linguri de ulei;
  • foi de dafin (opţional).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi:

Pregătim legumele. 

Le spălăm, le curăţăm, le îndepărtăm seminţele şi le tăiem  (ceapa o tocam mărunt, morcovii rondele, ardeii şi dovlecelul cubuleţe).

Într-o tigaie punem la încins 2-3 linguri de ulei şi adăugăm legumele. Dacă folosiţi dovlecei mai fragezi îi adăugaţi în tigaie după ce toate celelalte legume s-au înmuiat.

Lăsăm legumele să se înăbuşe suficient, picurând apă călduţă ori de câte ori este nevoie pentru a preveni arderea lor, iar dacă este nevoie acoperiţi tigaia cu capac.

La mijlocul timpului de fierbere adăugăm usturoiul (curăţat şi tăiat feliuţe) şi frunza de dafin (dacă folosiţi).

După ce legumele sunt pătrunse, se adaugă sucul de roşii.

Se mai continuă fierberea maxim 10 minute, timp în care punem şi cârnăciorii în tigaie peste legume.

Potrivim gustul de sare şi piper.

Servim cu mămăliguţă, smântână, brănză de burduf, ardei iuţi etc.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncărică de legume cu cârnaţi afumaţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gicuta 1

10.08.2015, 14:00

Vaaaai Ela ,ce pofta mi-ai facut!

mirela0911 1

11.08.2015, 15:00

Cat de buna e!

miki_a 1

11.08.2015, 18:08

Gicuta !
Mirela !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet cu bacon si garnitura de legume