Mancarica de linte

de anaiordan in Mancaruri cu carne, 23 Oct 2009 | 12480 vizualizari

 

Iata cateva informatii de pe Wikipedia:

Lintea este catalogată ca aliment de grad nutriţional A datorită conţinutului ridicat de fibre, fier, magneziu, fosfor şi proteină şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi. Lintea nu conţine colesterol şi aduce un aport caloric de cca 110-160 kcal/100g, în funcţie de varietatea preparată şi modul de preparare.
Lintea este o plantă originară din Orientul Apropiat şi a fost una dintre primele plante cultivate de om pentru a fi utilizată în alimentaţie, incă din Neolitic.

În prezent, lintea este utilizată extensiv la scară globală, fiind preferată de populaţia asiatică şi mediteraneană, precum şi de către vegetarieni.

Si cum eu sunt in Grecia...al ei genul asta de alimente se gaseste peste tot, il onsuma foarte mult..reunosc imi place si mie dar nu la fel de mult ca grecilor.

 

INGREDIENTE

  • 2 canutze si jumatate de linte
  • 1morcov, 1 ardei capia rosu (se poate pune si o ceapa medie..eu nu am avut)
  • suc de rosii o cana...sau bulion 2-3 linguri
  • ulei de masline
  • sare, piper, paprica, oregano
  • 250g carne porc-optional...eu o aveam in congelator
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de linte:

Preparare:

Se pune lintea la fiert, se lasa cam 20 minute pana da in clocot de cateva ori, apoi i se schimba apa. Acest procedeu de face de inca doua ori, pentru a curata negreala care o lasa lintea la fiert.

Se pune la fiert si carnea. La ultima schimbare de apa la linte se poate folosi apa in care a fiertcarnea. Cand lintea este la fiert in ultima apa se adauga si carnea deja fiarta. Intre timp se pun la calit in putin ulei de masline ardeiul si morcovul, peste care se adauga sucul de rosii. Dupa ce au fiert cateva minute se adauga peste linte si carne. Se asezoneaza cu condimente si se mai lasa la fiert pana mai scade zeama.

La sfarsit se pune patrunjel si se lasa doua trei minute pentru a se amesteca aromele.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

anaiordan 1

28.10.2009, 19:01

inseamna ca ai patit-o de te lauzi asa de mult...

iSyc 1

28.10.2009, 20:14

@lintaru&fasolaru : nu vrei te rog sa canti pe la alte mese ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti la cuptor