Mansaf(cea mai veche mincare beduina)

de aziz in Oaie, 28 Noi 2010 | 4675 vizualizari

 

da exact cum am spus este cea mai veche mincare a beduinilor carne de oaie, supa orez si piine; dar nu orice fel de piine ceva ca in foto de jos...sincer este cea mai consistenta mincare pe care am mincat-o vreo data ...multi poate vor strimba din nas la carnea de oaie dar in tarile arabe carnea de oaie nu o deosebesti de cea de vitel ,fara gust pronuntat si foarte frageda .dar si cea mai scumpa:))de asta acum este considerata mai mult mincare pt ocazii speciale .

 

INGREDIENTE

  • jumatate kg carne de oaie (atit am pus eu)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi
  • 3 rosii
  • un ardei rosu sau gogosar
  • un ardei iute verde(eu nu am pus)
  • o mina buna de usturoi
  • sare piper
  • curcum 2 linguri
  • foi de dafin
  • o mina buna de frunze si betisoare de telina
  • 1,5 cana orez ascutit
  • 3 cani apa sau supa pentru orez sare piper
  • o lingura curcum tot pt orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mansaf(cea mai veche mincare beduina):

se spala si curata bine carnita si se pune la fiert.se ia spuma dupa care adaugam legumele taiate cit mai mari.in mod normal ceapa , ardeiul iute si rosiile ar trebui trase in ulei incis dar eu am sarit faza asta, carnea are destula grasime nu am vrut sa adaug si uleiul.se adauga apoi condimentele si se lasa la fiert pina carnea este moale adica aproape sa se desprinda de pe os.se pune piinea pe tava rupta bucati, se toarna putina supa apoi orezul si din nou supa cu legume de aceasta data si carnea fiarta.orezul deja v-am mai spus cum se pregateste 1.5 cana orez ascutit =3 pahare supa sau apa fierbinte,o ceapa mica prajita in foarte putin ulei.acest orez va trebui sa aiba culoarea galbena asa ca vom pune o lingura buna de curcum.si la toata treaba asta beduinii vor adauga un pic de piscatura adica :ardei iute si usturoi pisat zeama de la o lamiie peste care vor turna supa fierbinte si toata piscatura peste ,,Mansaf,,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mansaf(cea mai veche mincare beduina)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Sylvia 1

29.11.2010, 18:47

Super interesanta reteta bravo fetelor acre ne aduc retete din toate colturile lumii

jolygina 1

29.11.2010, 22:40

yam yam vreau si eu

aziz 1

30.11.2010, 08:44

multumesc fetele !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel la cuptor