Marinata de peste

de Rocsi in Peste, 6 Dec 2010 | 5732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou, potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri suc de rosii de casa
  • 50-60 ml ulei
  • 150 ml otet
  • 450-500 ml apa
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat (optional, doar daca va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste:

Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.

Il spalati bine si il taiati bucati potrivite.

Il presarati cu sare si piper.

Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.

Morcovul decojit il taiati rondele.

Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si ceapa, asa, mai in straturi.

Presarati sare, boabe de piper, puneti foile de dafin, cimbru uscat si sucul de rosii.

Intr-un vas amestecati apa cu otetul si uleiul.

Turnati amestecul de lichide in oala cu peste, miscati putin de oala.

Puneti totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar oala o acoperiti cu un capac.

Lasati sa fiarba 35-45 de minute, dar mai amestecati din cand in cand, usor, sa nu rupeti bucatile de pestele.

Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o lasati circa o ora sa se odihneasca apoi serviti.

Ai mei o servesc de obicei a doua zi.

Sa aveti pofta!


PS: Cred ca se poate face si cu alt peste, dar noi nu am facut doar cu macrou.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

07.12.2010, 21:22

sylvia,cris

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:24

ce colorata e si gustoasa sunt sigura

Rocsi 1

09.12.2010, 11:00

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Crap cu legume, la cuptor