Marinata de peste

de Rocsi in Peste, 6 Dec 2010 | 5565 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou, potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri suc de rosii de casa
  • 50-60 ml ulei
  • 150 ml otet
  • 450-500 ml apa
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat (optional, doar daca va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste:

Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.

Il spalati bine si il taiati bucati potrivite.

Il presarati cu sare si piper.

Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.

Morcovul decojit il taiati rondele.

Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si ceapa, asa, mai in straturi.

Presarati sare, boabe de piper, puneti foile de dafin, cimbru uscat si sucul de rosii.

Intr-un vas amestecati apa cu otetul si uleiul.

Turnati amestecul de lichide in oala cu peste, miscati putin de oala.

Puneti totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar oala o acoperiti cu un capac.

Lasati sa fiarba 35-45 de minute, dar mai amestecati din cand in cand, usor, sa nu rupeti bucatile de pestele.

Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o lasati circa o ora sa se odihneasca apoi serviti.

Ai mei o servesc de obicei a doua zi.

Sa aveti pofta!


PS: Cred ca se poate face si cu alt peste, dar noi nu am facut doar cu macrou.
 
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Vacuum Blender HB300RE

- 500 lei
1499.99 lei
999.99 lei

Panini Maker

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Rocsi 1

07.12.2010, 21:22

sylvia,cris

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:24

ce colorata e si gustoasa sunt sigura

Rocsi 1

09.12.2010, 11:00

mamaieelena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Calcan la gratar cu cartofi copti