Pasta de ton cu cartofi

de mihaelar63 in Peste, 4 Dec 2018 | 4298 vizualizari

 

 Sub impulsul de moment al unei acute senzatii de foame si cu ochii pe trei cartofi fierti m-am gandit ca mai bine ii transform intr-o pasta buna de sandviciuri. Am servit din aceasta pasta si la mic-dejun si am pus si pachetele la serviciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ton in ulei cu chilli[160 gr]
  • 1 conserva ton in ulei 80gr
  • 3 cartofi fierti
  • 4 linguri ulei
  • 2 catei usturoi
  • 2 degete de praz verde
  • 1/2 lingurita harissa-pasta de ardei iute cu usturoi
  • 1/2 gogosar
  • 1/2 ardei galben
  • 1 lingura zeama lamaie
  • sare optional
  • rosii pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de ton cu cartofi:

  1.  Curatati si spalati ardeii, prazul, usturoiul si patrunjelul.
  2. Taiati bucati nu foarte marunte toate aceste legume.
  3. Cartofii se taie bucati marisore si se pun in vasul robotulu .
  4. Deasupra se pune  carnea de ton din conserve si legumele .
  5. Adugati foarte putina sare,harissa ,zeama de lamie si mixati .
  6. Nu mixati excesiv cartofii vor deveni prea ,, elastici "-gumosi .
  7. Atentie la cantitatea de sare . Conservele au in continut destul de multa .
  8. nu este nevoie de piper , gustul picant este dat de chilli din conserva de ton .
  9. Eu am mai pusputin ulei pentru ca mi-aparut pasta destul de seaca .
  10. Gustati si daca este nevoie adugati acum sare sau zeama de lamie .
  11. Se obtine o pasta gustoasa , consistenta si frumos colorata .
  12. Serviti pasta de ton cu cartofi pe feliute subtiri de paine insotita de legume proaspete sau chiar de muraturi .

                             Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu mixati excesiv cartofii vor deveni prea ,,elastici "-gumosi.

2

Atentie la cantitatea de sare. Conservele au in continut destul de multa.

3

nu este nevoie de piper, gustul picant este dat de chilli din conserva de ton.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton cu somon afumat si mascarpone