Mazare cu carnati si oua

de cristeena20 in Mancaruri de legume, 26 Iul 2012 | 5141 vizualizari

 

Daca va place mazarea incercati sa faceti acest fel de mancare,..va asigur ca o sa va placa. E foarte simplu dar bun!!

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de mazare congelata
  • 1 bucata carnat (afumat) sau bacon
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • pasta de paprica, pasta de rosii (cu ceapa si usturoi)
  • 4 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu carnati si oua:

- Tocam ceapa marunt si o calim cu ulei de masline in cratita.

- carnatul il taiem felii sau cubulete (putem folosi si bacon). Aici depinde de ce aveti in frigider. Eu am folosit carnat afumat de porc negru...mai gras dar mai savuros.

- adaugam carnatul peste ceapa , adaugam pasta de paprica (1 lingura) si pasta de rosii (4 linguri aprox).Punem mazarea si adaugam apa cat sa treaca putin peste.

- condimentam cu sare, piper, eu ma pus un cilli maruntit (eu folosesc mereu chili aproape la orice fel de mancare...a devenit dependenta in familie...sunt chili din aia mici mici si iuti iuti:) din angola)

- acoperim cu capacul si lasam s afiarba cam 20 min.

- cand e mazarea fiarta  spargem cele 4 oua deasupra inc ratita si acoperim cu capacul repede. Lasam asa cam 5 min, fara sa amestecam . Cand vedem ca se formeaza ochiurile stingem aragazul. 

- Se poate servi si cu marar verde. Problema mea e ca aici m-am dezobisnuit de marar deoarece nus e gaseste .

TIPS-URI

1

E bine sa fie mai mult sos in cratita..si se serveste cu o paine moale, proaspata de casa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carnati si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Alexandra Elena 1

27.07.2012, 14:32

foarte buna mancarea, trebuie sa fac si eu, nu am mai mancat mazare cu oua si carnati de mult timp.

mena29 1

27.07.2012, 16:55

azi la pranz tot mazare cu carnaciori am papat si noi

cristeena20 1

27.07.2012, 19:14

sa va fie de bine!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de mazare cu spätzle