Ghiveci cu dovlecei

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 4 Sep 2012 | 7311 vizualizari

 

Dovleceii stau la baza multor preparate traditionale de sezon: mancare de dovlecei, dovlecei umpluti cu diverse compozitii, zacusca de dovlecei si alte mancaruri delicioase. Ghiveciul de dovlecei este o mancare de sezon, plina de aroma si savoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute (optional)
  • 1 ceapa rosie mare/2 mai mici
  • 2 rosii
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu dovlecei:

Ceapa o taiem julienne si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie si devine usor aurie.


Dovleceii curatati ii taiem in 2 pe lungime, curatam de seminte cu ajutorul unei linguri apoi taiem fasiute nici prea groase nici prea subtiri. Ardeii deasemenea ii taiem julienne, rosiile cubulete, iar ardeiul iute rondele.


Cand ceapa este gata adaugam ardeii, dovleceii, rosiile, boiaua si condimentam cu sare si piper dupa gust.


Lasam la foc mic pana toate legumele devin moi, la final presaram marar sau/si patrunjel.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

iri_iri 1

04.09.2012, 20:34

ce bunatate de ghiveci ai facut!

adry88 1

06.09.2012, 11:57

place

deliciousflavours 1

06.09.2012, 17:30

mersi dragelor, va pup cu drag!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume