Mazare cu sos

de Rocsi in Mancaruri de legume, 30 Aug 2010 | 54272 vizualizari

 

Nu mai mancasem de mult timp si am zis ca daca ieri tot a fost post,sa pregatesc putina mazare...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan mazare 800 gr
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura faina alba
  • piper
  • vegeta
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sos:

ceapa se curata si se toaca foarte marunt.

rosia se curata de pielita si se taie bucatele mici.

intr-o tigaie se pune putin ulei la incins.

apoi se pune ceapa si rosia tocate si se lasa putin sa se traga in ulei.

dupa ce se inmoaie putin ceapa se pune mazarea,pe care o spalam cu apa din abundenta.

se acopera cu apa(dar mai intai gustati sa vedeti cat e de fiarta,pentru ca de obicei mazarea din borcan sau din cutie sunt fierte,unele mai mult altele mai putin).

se pune vegeta si piper dupa gust.

cand mazarea e aproape fiarta se pune faina ,pe care o desfacem in putina apa si o rasturnam in tigaie printr-o sita (deoarece este posibil sa mai fie cocoloase de faina si sa nu le rasturnam peste mazare).

se pune si pasta de tomate si aceata desfacuta in putina apa.

usturoiul il curatam si il pisam.

il adaugam peste mazare,mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (20)

Rocsi 1

01.09.2010, 11:51

poate te bat sa stii..sa vii sa pui cand ai putin timp liber

adry88 1

30.05.2011, 21:13

MVMih 1

11.06.2011, 10:30

Suuuuperrr

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Limba soacrei