Mazare cu sos

de Rocsi in Mancaruri de legume, 30 Aug 2010 | 18973 vizualizari

 

Nu mai mancasem de mult timp si am zis ca daca ieri tot a fost post,sa pregatesc putina mazare...

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan mazare 800 gr
  • 1 ceapa mare
  • 1 rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingura faina alba
  • piper
  • vegeta
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sos:

ceapa se curata si se toaca foarte marunt.


rosia se curata de pielita si se taie bucatele mici.


intr-o tigaie se pune putin ulei la incins.


apoi se pune ceapa si rosia tocate si se lasa putin sa se traga in ulei.


dupa ce se inmoaie putin ceapa se pune mazarea,pe care o spalam cu apa din abundenta.


se acopera cu apa(dar mai intai gustati sa vedeti cat e de fiarta,pentru ca de obicei mazarea din borcan sau din cutie sunt fierte,unele mai mult altele mai putin).


se pune vegeta si piper dupa gust.


cand mazarea e aproape fiarta se pune faina ,pe care o desfacem in putina apa si o rasturnam in tigaie printr-o sita (deoarece este posibil sa mai fie cocoloase de faina si sa nu le rasturnam peste mazare).


se pune si pasta de tomate si aceata desfacuta in putina apa.


usturoiul il curatam si il pisam.


il adaugam peste mazare,mai dam cateva clocote si inchidem aragazul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

01.09.2010, 11:51

poate te bat sa stii..sa vii sa pui cand ai putin timp liber

adry88 1

30.05.2011, 21:13

MVMih 1

11.06.2011, 10:30

Suuuuperrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Evantai de vinete albe cu roşii şi mozzarella