MBS cu oua de prepelita

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2021 | 2499 vizualizari

 

Hmm, poate vă întrebați ce o însemna MBS ???? 😀Deși voi ca și Bucătărași maeștri ar trebui să recunoașteți preparatul! ;) 
Daaa, m-a luat valul, clasica Mămăliga cu Brânză și Smântână 😉 se transformă 😉 într-un fel principal tare savurat, mai ales la cină în familia Zmeilor! 😉
Mulțumesc ȚărăncuțadinRomânia pentru ouăle foarte proaspete de prepeliță! 🙂

 

INGREDIENTE

  • Făină de porumb cca. 500 g,
  • Apă rece cca. 1500 ml,
  • Ulei de porumb 1 lingură,
  • Sare roz de Himalaya 1 lingură,
  • Brânză veche de oaie cca. 200 g,
  • Smântână grasă cca. 200 ml,
  • Ouă de prepeliță 12 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MBS cu oua de prepelita:

Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.

Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

În patru vase termorezistente, se așează mămăliga, brânză răzuită de oaie, smântâna și ouăle de prepeliță, sparte bineînțeles, distribuite egal în fiecare vas, 3 bucăți de fiecare😉

Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute.

Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "MBS cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

18.06.2021, 16:30

Un mare DA! Grozav preparat!

Panacris 1

20.06.2021, 12:17

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

20.06.2021, 20:42

Buuuunaaaa rau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta in straturi cu branza si costita/sunca