MBS cu oua de prepelita

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2021 | 1485 vizualizari

 

Hmm, poate vă întrebați ce o însemna MBS ???? 😀Deși voi ca și Bucătărași maeștri ar trebui să recunoașteți preparatul! ;) 
Daaa, m-a luat valul, clasica Mămăliga cu Brânză și Smântână 😉 se transformă 😉 într-un fel principal tare savurat, mai ales la cină în familia Zmeilor! 😉
Mulțumesc ȚărăncuțadinRomânia pentru ouăle foarte proaspete de prepeliță! 🙂

 

INGREDIENTE

  • Făină de porumb cca. 500 g,
  • Apă rece cca. 1500 ml,
  • Ulei de porumb 1 lingură,
  • Sare roz de Himalaya 1 lingură,
  • Brânză veche de oaie cca. 200 g,
  • Smântână grasă cca. 200 ml,
  • Ouă de prepeliță 12 bucăți.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MBS cu oua de prepelita:

Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.

Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.

În patru vase termorezistente, se așează mămăliga, brânză răzuită de oaie, smântâna și ouăle de prepeliță, sparte bineînțeles, distribuite egal în fiecare vas, 3 bucăți de fiecare😉

Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute.

Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "MBS cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

18.06.2021, 16:30

Un mare DA! Grozav preparat!

Panacris 1

20.06.2021, 12:17

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

mirela0911 1

20.06.2021, 20:42

Buuuunaaaa rau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite