Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

de nico15 in Curcan, 2 Iul 2012 | 3557 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de curcan
  • 30 g de cascaval
  • 150 g de dovlecei
  • verdeturi aromate
  • 75 g de rosii cherry
  • 50 g de faina
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 100 g de ciuperci
  • 75 g de grapefruit
  • Busuioc,
  • sare,
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei:

Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc ne ocupam si de misse-en-place.

In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim chiftelutele de dovlecel. Se curata dovlecelul de coaja si se va rade pe razatoarea mare dupa aceea se va stoarce bine de lichid si se va da in asteptare,  amestecul rezultat se sareaza, pipereaza se adauga un ou si se amesteca bine, adaugam branza rasa pe razoarea mica si faina care va lega chiftelutele.

Dupa aceea le vom praji in ulei incins, chiftelutele vor fi plate nu rotunde si pentru a fi cat mai simetrice cu ajutorul unui cerc metalic pe care il vom pune in tigaie si adaugam amestecul de chiftelute de dovlecei prin acel cerc, dupa care scoate cercul si lasam decat dovleceii(chiftelute) sa se prajeasca pe ambele parti, aceasta va fi baza preparatului nostru pe care se va monta medalionul de curcan.

Carnea de curcan se va scoate din marinada si se va taia medalioane acestea ar trebui sa aibe aceeasi dimensiune cu rondeaua de dovlecel pe cat se poate, ne vom ajuta de acelas cerc, iar daca ultima bucata va avea forma un pic mai mica nu este cu suparare

Carnea o vom sota in foarte putin unt intr-o tigaie non aderenta pe ambele parti, dupa care o scoatem si dam la cuptor 15 de minute (aici putem sa adaugam si marinada in care a stat carnea daca doriti, eu am adaugat-o)

Dupa expirarea timpului verificam carnea si vom adauga pe fiecare felie de carne cate o felie de cascaval sau branza topita si o ciuperca, iar in palaria ciupercii vom adauga cozi de ciuperci taiate fin si un sfert de catel de usturoi si putin unt. Le vom da iarasi la cuptor 10 minute sa se gratineze.

Facem un coulis de ardei gras rosu, acesta se va coace pe gratar, dupa care se va curate de coaja. Se taie in fasii subtiri si se va da la blender cu sare, piper si putin ulei de masline

Vom sota cateva ciupercute in unt si vom adauga ierburi aromate, iar in alta tigaie vom pune trei rosii cherry si le vom trage la tigaie, va da preparatului nostru un gust minunat si va avea un efect deosebit asupra olfactivului.

Dupa ce s-a gratinat, vom scoate preparatul de la cuptor si se va aranja ca in fotografiile alaturate, deasemeni am desenat si cu putin sos de mazare doar pentru un design interesant. Se serveste cu o salata de care doriti voi.

Pofta buna   

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Lau 1

03.07.2012, 09:53

faine

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:30

Delicios

Sim0na 1

03.07.2012, 23:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de curcan cu busuioc si usturoi