Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei

de nico15 in Curcan, 2 Iul 2012 | 1827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de curcan
  • 30 g de cascaval
  • 150 g de dovlecei
  • verdeturi aromate
  • 75 g de rosii cherry
  • 50 g de faina
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 100 g de ciuperci
  • 75 g de grapefruit
  • Busuioc,
  • sare,
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei:

Carnea a stat la marinat timp de doua ore. Marinada a fost compusa din: ulei de masline, sare, piper, zeama de la o portocala, o lingurita de miere, boabe de ienibahar sparte(3-4) si doua frunze de busuioc ne ocupam si de misse-en-place.


In acest timp putem sa ne apucam sa pregatim chiftelutele de dovlecel. Se curata dovlecelul de coaja si se va rade pe razatoarea mare dupa aceea se va stoarce bine de lichid si se va da in asteptare, amestecul rezultat se sareaza, pipereaza se adauga un ou si se amesteca bine, adaugam branza rasa pe razoarea mica si faina care va lega chiftelutele.


Dupa aceea le vom praji in ulei incins, chiftelutele vor fi plate nu rotunde si pentru a fi cat mai simetrice cu ajutorul unui cerc metalic pe care il vom pune in tigaie si adaugam amestecul de chiftelute de dovlecei prin acel cerc, dupa care scoate cercul si lasam decat dovleceii(chiftelute) sa se prajeasca pe ambele parti, aceasta va fi baza preparatului nostru pe care se va monta medalionul de curcan.


Carnea de curcan se va scoate din marinada si se va taia medalioane acestea ar trebui sa aibe aceeasi dimensiune cu rondeaua de dovlecel pe cat se poate, ne vom ajuta de acelas cerc, iar daca ultima bucata va avea forma un pic mai mica nu este cu suparare


Carnea o vom sota in foarte putin unt intr-o tigaie non aderenta pe ambele parti, dupa care o scoatem si dam la cuptor 15 de minute (aici putem sa adaugam si marinada in care a stat carnea daca doriti, eu am adaugat-o)


Dupa expirarea timpului verificam carnea si vom adauga pe fiecare felie de carne cate o felie de cascaval sau branza topita si o ciuperca, iar in palaria ciupercii vom adauga cozi de ciuperci taiate fin si un sfert de catel de usturoi si putin unt. Le vom da iarasi la cuptor 10 minute sa se gratineze.


Facem un coulis de ardei gras rosu, acesta se va coace pe gratar, dupa care se va curate de coaja. Se taie in fasii subtiri si se va da la blender cu sare, piper si putin ulei de masline


Vom sota cateva ciupercute in unt si vom adauga ierburi aromate, iar in alta tigaie vom pune trei rosii cherry si le vom trage la tigaie, va da preparatului nostru un gust minunat si va avea un efect deosebit asupra olfactivului.


Dupa ce s-a gratinat, vom scoate preparatul de la cuptor si se va aranja ca in fotografiile alaturate, deasemeni am desenat si cu putin sos de mazare doar pentru un design interesant. Se serveste cu o salata de care doriti voi.


Pofta buna




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane din piept de curcan cu dovlecei si coulis de ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (8)

Lau 1

03.07.2012, 09:53

faine

Mihaela11_jo 1

03.07.2012, 23:30

Delicios

Sim0na 1

03.07.2012, 23:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu mure, nuci si crema de vanilie

de oanapl 5

Tort cu mure,...

ieri la 20:08

Rulouri cu ton si masline

de oanapl 5

Rulouri cu ton si...

ieri la 19:56

Mini tarte spiralate cu legume

de oanapl 5

Mini tarte...

ieri la 19:50

Chec cu cacao si nuci

de Camelya 4

Chec cu cacao si...

ieri la 19:35

Briose cu vanilie

de dantes 4

Briose cu vanilie

ieri la 18:29