Melcisori (spirale) cu crema de unt

de mirela0911 in Prajituri, 24 Feb 2016 | 7962 vizualizari

 

Am gasit reteta in caietul vechi cu retete (abia se mai vede scrisul) si era trecuta cu denumirea de "Csiga din Borsec". Nu mai stiu de la cine e reteta, dar cu siguranta de la vreo vecina sau colega de-a mamei, unguroaica. Atat de bune au iesit ....., in timpul coacerii s-a format putin caramel pe fundul tavii ..... ce sa va zic, o nebunie! :X

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 kg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde

Crema:

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou pentru uns
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori (spirale) cu crema de unt:

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca.

Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si galbenusurile. In functie de cat va fi necesar se adauga lapte caldut putin cate putin, se amesteca pana se incorporeaza ingrediantele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru. Se framanta un aluat omogen, moale si nelipicios.

Intre timp untul se mixeaza bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Se intinde aluatul intr-o  foaie cu o grosime de cca 3-4 mm, se unge toata suprafata cu untul amestecat cu zahar, apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele cu latimea de aproximativ 4-5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Inainte cu 10 minute, se scot din cuptor si se ung cu oul batut. Se mai lasa pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu mare pofta, calde sau reci!

TIPS-URI

1

Este de preferat sa se foloseasca unt cu grasime de 84%.

2

Ar fi suficient si 150 de grame de unt.

3

Se poate adauga in crema de unt si putina scortisoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori (spirale) cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mirela0911 1

25.02.2016, 19:46

Va multumesc de aprecieri!

dantes 1

07.03.2016, 06:33

Foarte bune!

- Andreea - 1

07.03.2016, 23:12

Direct la favorite

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Negresa pufoasa