Melitzanosalata- vinete in stil grecesc

de mihaelar63 in Salate, 25 Iul 2014 | 3082 vizualizari

 

Pe departe este cea mai buna reteta de salata de vinete ce am mancat vreodata. Trebuie sa incercati ca sa-mi dati dreptate. Pentru preparare m-am inspirat de aici http://sweetalmondtree.blogspot.ro/2011/09/eggplant-salad-greek-style.html. Multumesc Ana, oricine si oriunde esti!!!!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete mari [ 1.2 kg ]
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite otet de malt
  • 1/2 lamaie -zeama
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei mare rosu
  • 4 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 linguri nuci macinate
  • 2 linguri branza sarata tip feta
  • fulgi chilli
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melitzanosalata- vinete in stil grecesc:

Coceti vinetele si ardeiul rosu . curatati-le .


Tocati vinetele marunt si ardeiul taiati cubulete .


Introduceti toate ingredientele intr-un bol incapator si mixati adugand uleiul treptat .


Dati salata la rece si serviti cu legumele preferate .


Eu am preferat salata mai acrisoara ca in reteta originala .

 

TIPS-URI

1

Daca doriti se poate folosi si mai mult ulei , dupa preferinte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Melitzanosalata- vinete in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

25.07.2014, 22:14

super la favo

Valclaudia 1

26.07.2014, 06:32

tot la favo, si eu....

Xandrinne 1

26.07.2014, 07:45

Am salvat reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
"Caviarul Saracului" a la Jamie Oliver