Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza

de Brindusa in Mancaruri de post, 20 Iul 2010 | 10470 vizualizari

 

Meniul pe care l-am pregatit este pentru noi simbolul verii adevarate. Supa din rosii dulci, crapate de coapte ce sunt cu salata de vinete tinere, coapte direct pe flacara. Am manca asa ceva zilnic si tot nu ne-am satura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru supa de rosii (pentru 10 portii)
  • 2,5 kg rosii foarte bine coapte (mai moi, pot si chiar storcosite)
  • 6 l apa
  • 3 morcovi curatati, lasati intregi
  • 2 cepe curatate, intregi
  • 1 telina mica curatata, intreaga (sau frunze de telina)
  • 1 radacina patrunjel curatata, intreaga
  • 150 g taietei de casa (sau orez)
  • frunze de oregano (optional)
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline (optional)
  • Pentru salata de vinete
  • 2 kg vinete, coapte direct pe flacara
  • 2 cepe tocate marunt
  • 6 linguri de maioneza facuta in casa
  • sare dupa gust.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza:

Supa de rosii

  1. Daca ai facut sucul de rosii in avans, pune-l la fiert impreuna cu apa si legumele pana ce acestea sunt fierte bine. 
  2. Scoate legumele, adauga taieteii, oregano si uleiul pana ce taieteii sunt fierti. potriveste de sare.
  3. Daca folosesti rosiile intregi, pune-le la fiert cu legumele in apa, la foc mic, acoperind oala cu capac, pana ce toate sunt fierte bine. Scoate legumele. Trece rosiile printr-o sita deasa.
  4. Pune la fiert supa din nou, adauga taieteii, oregano si uleiul. Cand taieteii sunt fierti, potriveste de sare. 
  5. Supa se poate servi rece sau calda.

 

Salata de vinete

  1. Curata  vinetele cand sunt calde, ca sa ramana albe.
  2. Toaca-le mic.
  3. Amesteca vinetele cu ceapa si maioneza. Potriveste de sare.
  4. Pune la frigider cateva ore inainte de a o manca.

TIPS-URI

1

Pentru a face suc de rosii  eu am o masina speciala (arata in mare ca o masina de tocat) care separa pulpa si sucul de coaja si seminte. Daca nu ai asa ceva, poti folosi o sita mai deasa. Rosiile fierte le strecori prin sita si cu o lingura freci bine rosiile pana ce toata pulpa a trecut prin sita. Cojile si semintele le arunci.

2

La maioneza folosesc ulei fara gust puternic (de floarea soarelui de exemplu, nu de masline) ca sa nu afecteze aroma de vinete coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Meniu de vara: Supa de rosii proaspete cu oregano si Salata de vinete cu maioneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Bucataras Medi 1

21.07.2010, 20:48

Brandusa, toate bune, toate frumoase.................si mie imi plac tare mult aceste vase...............

silvi0ara 1

21.07.2010, 21:13

Foarte gustoase si mai ales tare frumos prezentate.

Bya Ralu 1

30.03.2015, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete