Mere coapte

de onuta in Dulciuri, 14 Iul 2010 | 6882 vizualizari

 

O RETETA RAPIDA SI USOARA. PUTETI SA FACETI DIN CATE MERE DORITI, EU AM FOLOSIT 4 MERE VERZI. SANT DE PREFERAT CELE IONATANE.
RETETA POATE FI ADAPTATA FOARTE BINE SI LA BANANE.

 

INGREDIENTE

  • mere ( 4-6 bucati )
  • scortisoara macinata
  • nuca
  • stafide
  • miere (8-9 lingurite )

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:

1.Se spala merele  si se scobesc cu grija  pentru a se indeparta cotorul.( trebuie avut grija sa nu se desfaca si baza marului ).

2.Se pun merele intr o tava, iar in  scobitura formata se preling cate 2 lingurite miere, nuca, se pun stafidele si la final scortisoara. ( acestea se pun de preferat dupa gustul fiecaruia ).

3.Apoi se baga la cuptor circa 25 minute.

4.Se scot ,se pun pe un platou iar peste merele coapte se mai poate prelinge o lingurita de miere .

5.Se pot manca si calde dar si reci, dupa ce sant tinute putin la frigider.( in acest caz se pot garnisi si cu putina frisca ).

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

Laly 1

01.08.2010, 20:04

Onuta vin si eu la un mar

onuta 1

01.08.2010, 20:19

te astept laly cu drag .

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 09:24

eu nu ma omor dupa mere dar ale tale is super

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca din cozonac cu scortisoara (la cuptor)