Mere coapte umplute cu stafide

de adasev12 in Dulciuri, 4 Apr 2011 | 4141 vizualizari

 

mi-am amintit de merele coapte pe care le mancam iarna acasa la mama...o bunatate....si acel miros imbietor care umplea casa....vremuri dragi si trecute!!!!....
vroiam ceva dulce chiar daca era seara ....si cum tot foloseam cuptorul pt altceva, mi-am zis sa incerc si doua mere coapte....sg problema a fost ca am facut prostia sa fac doar doua....mare greseala! au fost asa de bune.....cred ca papam si 10....

 

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • o mana de stafide
  • o canita de lapte
  • 2 lg de zahar
  • putina frisca
  • toping de capsuni ( nu-i obligatoriu, dar eu il aveam oricum....si am zis ca merge....si a mers fff bine....)
  • scortisoara

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte umplute cu stafide:

merele se spala bine apoi se scobesc in mijloc si li se scot cotorul, dar nu pana jos, sa nu se faca gaura...doar mijlocul...se presara cu zahar si scortisoaa si se lasa sa stea cat timp se pregatesc stafidele...


stafidele se pun la foc mic cu laptele si se lasa sa dea un clocot., ca sa se hidrateze bine ( eu de obicei asa fac cu stafidele cand le folosesc in dulciuri,...). se umplu apoi merele cu stafide pana sus, se presara zahar deasupra si se pun in tava cu o canita de apa la copt....se lasa pana se rumenesc frumos si coaja incepe sa crape si sa se increteasca...stafidele vor deveni oarecum negre deasupra...nu va ingrijorati ca nu sunt arse...doar caramelizate bine....


se servesc reci cel mai indicat, cu un mot de frisca, pt un plus de savoare...eu am avut si un toping de capsuni fff dulce si bun, si a mers perfect cu ele....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte umplute cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adasev12 1

04.04.2011, 18:12

bunica...au fost de proba doar...dar vin si altele stai lnistita....si te invit cu drag, oricand

aziz 1

05.04.2011, 11:52

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Panetone a la Michelle