Mere in foietaj

de nico15 in Dulciuri, 11 Ian 2011 | 7066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 mere
  • 4-6 lingurite de zahar
  • 4-6 lingurite de gem(fructe de padure)
  • 100 g de migdale(tocate/pisate)
  • scortisoara
  • foi de placinta
  • unt
  • oua, esenta de rom
  • zahar pudra
  • inghetata
  • menta  
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Se curata merele de coaja, si se scoate miezul marului. In locul ramas liber se va pune o lingurita de zahar, o lingurita de gem, putin ro, migdale pisate si scortisoara. Separat se pune untul la topit. Se va lua cate o foaie de placinta care se va unge cu untul topit, vom aseza 3 foi de placinta si le vom unge pe fiecare in parte si vom taia foile in doua bucati egale. Se va aseza cate un mar umplut in jumatate de foaie se inchid capetele foilor de placinta se mai unge cu un pic de unt topit si se da la cuptor. Dupa aproximativ 10 minute se bate un ou bine si se va unge fiecare mar in parte, dandu-se merele din nou la cuptor si continuandu-se coacere. Timpul aproximativ de coacere 30 de minute. Dupa ce sunt gata se mai tapeteaza cu un praf de scortisoara si cu zahar pudra.


Se pot servi acompaniate de 2-3 cupe de inghetata.


Pentru dessign putem folosii topping de ciocolata si o frunza de menta adaugata pe cupele de inghetata.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

aziz 1

12.01.2011, 07:59

MotanLaOale 1

12.01.2011, 09:38

divainbucatarie 1

12.01.2011, 09:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec rapid cu mere