Mere in foietaj

de madi_marin in Dulciuri, 7 Ian 2017 | 4854 vizualizari

 

'Bunatati pentru colindatori
 
O bunătate de sezon! Mere aromate cu rom, scorţişoară şi portocală, îmbrăcate într-un strat delicios de aluat de foietaj uşor crocant şi pudrat cu zahăr vanilat. Serviţi!

 

INGREDIENTE

  • mere mici
  • aluat de foietaj decongelat
  • zahăr fin cu arome (scortişoară, coajă de portocală)
  • marmeladă
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă de lapte
  • zahăr pudră vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.

Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl  asemenea amestecuri pentru prăjituri).

Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate în aşa fel încât să ne încapă mărul.

Se umple fiecare măr cu un bastonaş de marmeladă, după care se împachetează bine în aluat, apoi se ung cu pensula cu gălbenuş frecat cu lapte.

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 180 grade C, cu ventilaţie, până se rumeneşte frumos aluatul.

Se servesc calde, pudrate cu zahăr vanilat, eventual cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite rapide cu mere